Dagpenger fra Nav:

Vil at færre skal få dagpenger

Regjeringen ønsker å avvikle opptjeningsperioden på tre år.

DAGPENGER TIL FÆRRE: Det kan bli realiteten dersom regjeringens forslag blir vedtatt. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
DAGPENGER TIL FÆRRE: Det kan bli realiteten dersom regjeringens forslag blir vedtatt. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2018 kan det være færre som oppfyller kravene til å få utbetalt dagpenger, dersom regjeringens forslag som i dag ble lagt frem, blir vedtatt av Stortinget.

Ingen treårsopptjening

I dag må du enten ha hatt en minsteinntekt fra lønnet arbeid på minst 1,5 ganger folketrygdens grunnbeløp (1,5 G) i året som gikk, eller minst 3 G i løpet av de 3 siste avsluttede kalenderårene for å kunne søke om dagpenger. Per i dag er 1 G tilsvarende 93,634 kroner.

Nå foreslår regjeringen å avvikle opptjeningsperioden på tre år.

«Regjeringen ønsker å styrke arbeidslinjen ved å målrette dagpengeordningen mot personer som har en nær arbeidslivstilknytning og som nylig har hatt inntektsbortfall som følge av arbeidsløshet, og foreslår å avvikle opptjeningsperioden på tre år», skriver de i sitt forslag til statsbudsjett for 2018.

Inntektskravet skal inkludere sykepenger

De skriver videre at for å sikre at endringen ikke rammer personer som har hatt lengre fravær fra arbeidslivet som følge av sykdom, foreslår de at arbeidsinntekten som blir vurdert i tilknytning til minsteinntektskravet, blir utvidet til også å omfatte sykepenger, pleiepenger samt opplærings- og omsorgspenger.

Dersom endringen blir vedtatt, vil dette gi en reduksjon i utbetalingene av dagpenger på anslagsvis 305 millioner kroner i 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer