Videospill kan være terapi

Tidligere studier har vist at videospill kan føre til avhengighet og aggressiv oppførsel. Nå mener forskere at spill også kan være terapi.

For barn og tenåringer kan data- og videospill føre til overdreven bruk og aggressiv oppførsel. Nå mener forskere at spill også kan lindre plager, avlede smerten fra pasienter som får cellegiftsbehandling og forbedre fingerferdighetene.

- Graden av oppmerksomhet som kreves for å spille et slik spill kan avlede pasienten fra smertefølelsen, skriver professor Mark Griffiths ved Nottingham universitet i England i en lederartikkel i det medisinske tidsskriftet British Medical Journal.

Hos pasienter med armskader har videospill blitt brukt til å øke styrke og fingerferdighet. Barn med lærevansker har også dratt nytte av spillegleden ved å utvikle sin evne til å tolke avstand og rom.

- Det har også blitt rapportert om terapeutiske fordeler for en rekke grupper av den voksne befolkningen. Alt fra rullestolbrukere, brannskadeofre til personer med muskelsvinn har hatt en fordel av dette, fortsetter Griffiths.

Det er ennå ikke forsket på hvordan langtidseffekten av videospilling påvirker mennesker. Professoren oppfordrer nå andre til å se nærmere på dette.

Les også:

Vold på TV skader hjernen

Tv-spill gjør hjernen klar for ekte vold

Data-barn blir smartere

Mozon.18.07.2005