- Vi vil ikke ha råtten mat!

Mattilsynets resultater relatert til temperaturen i kjølediskene er nedslående.

For varmt

- Forbrukerrådet krever at det skal være lett tilgjengelig informasjon om temperaturen i butikkenes frysedisker, og opplysninger om hva temperaturen skal ligge på.

Dette er underdirektør i Forbrukerrådet, Lasse Billingtons kommentar til de nedslående resultatene fra Matilsynets stikkprøver av kjøledisker.

- Vi må kunne forutsette at maten vi kjøper er oppbevart riktig. Når dette ikke bestandig er tilfelle, så bør det komme på plass et lett synlig termometer, slik at forbrukerne kan forsikre seg om at alt er som det skal, sier Lasse Billington i en pressemelding.

Temperatur i kjøledisken

Sjekker du temperaturen i kjøledisken før du kjøper maten? (Avsluttet)
Nei, aldri(75%) 325
Ja, ofte(25%) 107
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Blir syk

Mattilsynet har testet kjøledisker i butikker over hele landet, og mange av kjølediskene viste seg å være for varme. Feil temperatur kan føre til at sykdomsfremkallende bakterier vokser. Temperaturen i disse diskene skal være mellom -1 og + 4 grader.

- Først og fremst, så er dette et tydelig signal om at kjedene må få orden på egne rutiner når det gjelder oppbevaring av mat. Samtidig viser dette nødvendigheten av at forbrukerne lett kan få informasjon om temperaturen i kjøledisken, og hva temperaturen skal være, sier Lasse Billington.

- Det skal ikke være nødvendig å stå på hodet i kjøledisken for å lese av gradene på et lite termometer. I dagens verden er det en smal sak å gjøre denne informasjonen synlig og lett forståelig, avslutter han.

Kilde: Forbrukerrådet.

Relaterte artikler: