Vi tror på naturmidler

Klassiske helsekostprodukter som svarthyll, solhatt og c-vitaminer er fortsatt vinnere når vi vil bli kvitt snue og sår hals.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere nordmenn stiller seg positive til alternativ behandling. Og hva gjør vi når legen konstaterer forkjølelse og ingen annen behandling enn fem dagers sykeleie? Da velger mange helsekostforretningen.

Les også: Frisk med alternativ medisin

Og fortsatt er det de gamle klassikerne som dominerer salget til kunder med forkjølelse og influensa. Med ett produkt øverst på salgstoppen: Naturmiddelet Avant-Garden som skal hjelpe immunforsvaret til en friskere kropp.

Sunnere planter
- Avant-Garden bygger egentlig på forskning om hvordan vi kunne styrke immunforsvaret hos planter. Fremgangsmåten ble så testet på mennesker, og vi mener at produktet kan hjelpe mot mange forskjellige problemer hvor et sterkere immunforsvar er nødvendig, forteller daglig leder og grunnlegger Endre Vik til Mozon.no.

Han forteller at mange av kundene er faste kjøpere og at det er deres gode erfaringer som gjør at de anbefaler produktet videre.

- Mange som skal ha et middel mot forkjølelse og influensa har allerede bestemt seg for Avant-Garden, forteller Marte Berg i helsekostforretningen Sunkost på Ila i Oslo. Hun mener at forklaringen på det gode salget også ligger i mye god mediaomtale av produktet den siste tiden.

- Det er veldig mange som bruker dette tilskuddet, og ikke bare i forkjølelsessesongen. Produktet kan også hjelpe mot virusutbrudd som for eksempel herpes, og er derfor populært hele året, sier Marte.

Svarthyll mot virus
Hun forteller også at klassikere som svarthyll og solhatt fremdeles er populært, selv om produkter som solhatt og ginseng har mistet litt av sin posisjon som forkjølelsesmedisin etter flere kritiske rapporter de siste årene.

Les mer her: Advarer mot solhatt

- Når du begynner å få symptomer på influensa, nytter det ikke å kjempe mot. Konsentrer deg heller da om å komme best mulig gjennom virusinfeksjonen. Få nok hvile og drikk mye væske.

- I tillegg kan du bruke svarthyllekstrakt som har virushemmende effekt. Svarthyllekstrakt har vist gode resultater på å redusere sykdomsperioden ved influensa, sier Rognlien. Han har også følgende råd til de som er rammet av influensaen:

- Spis mye frukt og grønnsaker som er rike på antioksidanter. Spis lett mat, og unngå fett og særlig sukker. Bruk gjerne c-vitamin, e-vitamin, selen og omega-3 for å hjelpe kroppen til å komme til hektene igjen.

Pris og merke
I hyllene på Sunkost finner vi også "forkjølelsesmedisinen" Coldizin og flere andre kjente forkjølelsesmidler som Propolis og Kan Jang. Og det er ikke helt tilfeldig at de kjente merkevarene fortsatt selger godt i helsekostforretningene.

- Mange av kundene som kommer er bevisste på pris. Men merkebevisstheten er også veldig høy hos mange som gjerne vil ha de veletablerte produktene, forteller Marte Berg.

Les også: Ti tips mot forkjølelse