Vi tester ny metode for permanent hårfjerning

Undertegnede har svært lang erfaring med permanent hårfjerning. Det betyr at jeg kjenner alle metodene. Jeg har vært gjennom de fleste av dem flere ganger, og jeg vet at de virker.

De fleste av mine pigmenterte hår forsvant med laserbehandling. Jeg hadde mange runder med jeg vet ikke hvor mange ”skudd”. De første behandlingene var de mest effektive fordi det var så mye å ta av. Det var en nytelse å merke at huden ble glattere, ikke bare i ansiktet, men også under armene, på brystet, bena og selvfølgelig: bikinilinjen!

For meg har det alltid vært greit å måle smerte i kilo: 100 kg vondt er det absolutt vondeste du kan tenke deg. Er det mer en 85 kg vondt, klarer du ikke å være oppreist, og hylegrensen går omtrent på 75 kg. På 60 kg må du konsentrere deg på å holde ut. På omtrent 55 kilo renner tårene. Over 45 kilo innebærer grimaser, mens alt under det er sånn passe vondt og slett ikke til å klage over.

Laser behandlingen kom et par ganger opp i nærheten av 50 kilo vondt, men vanligvis lå det mellom 30 og 40. Jeg fikk til å lage spytt i munnen mens behandlingen sto på. Det hadde jeg lært av en klok spanjol, og det hjalp!

Etter laserbehandlingene sto bare de lyse skjeggene i ansiktet igjen mellom meg og drømmen om hårfrihet. Det eneste som virket på den typen hår var elektrolyse. Ett og ett hår fjernes med en spesiell nål. Etter noen hundre stikk etter hverandre, kan smerten komme opp i nærheten av 65. Særlig ille blir det dersom du ikke er uthvilt og ikke får korsryggen ned på underlaget, men ligger i anspent bro og venter på det vonde.

Likevel: det virker, og jeg hadde ikke mange hårene igjen da jeg hørte om Oslo Legesenter og kombinasjonsbehandling med laser og noe de kalte ”radiofrekvens”. Det siste er et energifelt som går mellom to elektroder på hudoverflaten til ca 4 mm inn i huden. Laser- og radiofreksvens energien virker sammen og varmer opp hårsekken i den grad at den skades.

Etter en eller flere behandlinger blir hårene borte. Metoden virker både på lyse hår og på mørke hudfarger. Dette hadde jeg ventet på! Jeg ringte Oslo Legesenter, telefon 22980519 og fikk time. (De er foreløpig de eneste som har dette tilbudet). Mine ganske få skjegger under haken skalv i hårsekkene sine. Jeg fikk beskjed om at det ville gjøre vondt.

Det gjorde det også. Det var vondt i størrelsesorden 70 til 80! Det var godt å ligge nede, godt å være vandt til den slags, godt å vite at korsryggen skulle hvile mot underlaget og godt å kunne lage spytt i munnen. Likevel anbefaler jeg enhver som vil prøve dette å få resept på emlakrem og smøre seg med tykke lag av den en time før behandlingen.
Det har vært behagelig for meg i alle de år å gå til hårfjerning. Personalet på dette stedet var i likhet med dem jeg har møtt tidligere, profesjonelle og fullt ut oppmerksomme på at dette ikke er behagelig.

Virket det? Det vet jeg egentlig ikke ennå, men jeg fikk med et par utmerkede artikler som fortalte både om virkningsmekanismene og effekten. Det synes klart for meg at man endelig har funnet en metode som virker på lyse hår, og som i tillegg kan brukes av dem med svært mørk hudfarge.

Hvordan det virket på akkurat meg må jeg fortelle om etter hvert. Effekten blir først merkbar etter noen uker. Jeg er optimistisk og tror at vi hår- og skjegg forkastere går lysere og glattere tider i møte.

Mozon.no, 24.05.2005