Vi har testet Tele2 Bipper

Abonnementet som lar deg ta kontrollen over barnas mobilbruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere og flere barn får egen mobiltelefon, og de er stadig yngre når de får sin første mobil. Fordi foreldre kvier seg for å fortelle at de gir små barn mobiltelefon, opererer mange foreldre med "hemmelig" mobil til barna.

Fra og med i dag er det imidlertid et helt nytt barnevennlig mobilabonnement ute på det norske mobilmarkedet - Tele2 Bipper.

Du bestemmer hvem som ringer

Tele2 Bipper skal være en trygghetsløsning som gjør mobiltelefoner tryggere og bedre tilpasset de yngste brukerne. Løsningen er først og fremst tenkt til foreldre med barn mellom seks og fjorten år.

Gjennom en personlig nettside kan foreldre enkelt definere hvem barnet skal få lov til å ha kontakt med. Foreldrene bestemmer hvem barnet kan ringe. Barnet kan bare ta kontakt med personer som foreldre har godkjent som barnets Bipper-kontakter.

Foreldrene bestemmer også hvor mye og når på døgnet mobiltelefonen kan benyttes, og de kan lokalisere telefonen hvis den kommer på avveie.

Administreres fra nettet

Det er mulig å laste opp bilder til familiemedlemmenes profiler. Foto: my.bipper.com
Det er mulig å laste opp bilder til familiemedlemmenes profiler. Foto: my.bipper.com Vis mer


Du starter med å sette SIM-kortet fra Tele2 Bipper inn i barnets mobil og slå den på.

Deretter går du til hjemmesiden og oppretter din administratorprofil som du trenger for å styre Bipper-funksjonene på dine barns SIM-kort.

Ved å trykke på bildet av ditt barn i høyre meny, kommer du til barnets profil, og de ulike funksjonene er tilgjengelig i menyen på venstre side.

Deretter er du og barnet ditt egentlig i gang.

Har du flere barn som vil benytte Tele2 Bipper, kan du administrere alt fra samme side.

Omdiskutert trygghetsalarm

Bipper inkluderer også en trygghetsalarm for barnet. Hvis barnet taster 000 og trykker ringeknappen, vil fem forhåndsvalgte personer bli oppringt inntil noen svarer telefonen. Samtidig får alle de oppringte en SMS med link til telefonens seneste posisjon slik at alle fem personene får en pekepinn på hvor barnet befinner seg.

«Er det ikke slik at man uansett bør vite hvor syvåringen befinner seg? »


Løsningen har blitt kritisert av Datatilsynet fordi den inneholder en grad av overvåking som tilsynet er skeptiske til.

DinSide mener imidlertid at det først er når barnet blir større at dette er en aktuell problemstilling. For er det ikke slik at man uansett bør vite hvor syvåringen befinner seg? Med Tele2 Bipper får du uansett muligheten til å kontrollere hvor barna dine til en hver tid leker via en lokaliseringstjeneste. Den tar utgangspunkt i de siste basestasjonene telefonen har vært i kontakt med, og kalkulerer mobilens posisjon ut fra dette.

Kontroll over forbruket

En annen viktig funksjon med Bipper er at det er du som kontrollerer ditt barns forbruk. Du kan selv velge når på døgnet barnet har lov til å bruke telefonen, og du kan legge inn begrensninger på hvor mye mobilen kan benyttes i form av antall minutter og SMS.

Ved levering er Tele2 Bipper satt opp slik at barnets telefonnummer er reservert mot katalogoppføring, og bruk av innholdstjenester og teletorgtjenester er sperret. Det er også sperret for MMS og datatrafikk.

Flere kan administrere

Løsningen er laget slik at flere kan være såkalte co-administratorer for barnets profil slik at begge foreldrene, besteforeldre, eldre søsken, eller andre som står barnet nær, kan være med og styre Bipper-profilen.

Dette er kanskje spesielt praktisk dersom foreldrene er skilt, eller barnet for eksempel skal tilbringe lengre perioder hos andre enn foreldrene.

Slik ser det ut når Mari Svensen har bedt sin mann Tore Svensen om å bli co-administrator for Bipper-profilen til barnet Ella.
Slik ser det ut når Mari Svensen har bedt sin mann Tore Svensen om å bli co-administrator for Bipper-profilen til barnet Ella. Vis mer


Søk opp andre

Bipper er bygget opp slik at du som administrator skal kunne lete opp andre Bipper-brukere som har gjort seg søkbare.

Alle kontakter som er lagt til i barnets eller familiens kontaktliste, er lagret som såkalte Bipperkort, og disse inneholder viktig informasjon om personen som navn, telefonnummer og andre kontaktdetaljer.

Gründeren Silje Vallestad ser for seg at tjenesten på den måten skal gjøre det enklere å komme i kontakt foreksempel med foreldrene til barna i klassen.

Ingen konkurrenter

Disse telefonene kan foreløpig kjøpes sammen med Tele2 Bipper:
MerkeModellKommentar*
Nokia2720 foldBillig og enkel klapptelefon
Nokia2220 slideBillig barnetelefon
Nokia6700 slideEn meget bra telefon
Nokia5230Populær touch fra Nokia
Sony EricssonZyloWalkmantelefon
SamsungCorbyModerne touch fra Samsung
*Kommentarene er Tele2s egne beskrivelser av telefonene


Foreløpig er det lite annet på mobilmarkedet som kan sammenlignes med Tele2 Bipper. Det er derfor vanskelig å teste tjenesten opp mot noe annet.

Skal Tele2 Bipper fungere optimalt, har du en liten jobb å gjøre med å sette opp profilen og legge til andre Bipper-kontakter før du er i gang. Men forstår du Facebook, forstår du også hvordan Bipper fungerer, er vår konklusjon etter å ha testet systemet.

Du får dessuten god hjelp med å komme i gang - både ved hjelp av en egen brukerveiledning og ved hjelp av videoer som viser hvordan du administrerer din egen og barnets profil.

Tele2 Bipper tilfører noe helt nytt til det norske mobilmarkedet, nemlig et system som ivaretar unge barn med sin første mobiltelefon. Alle foreldre som er bekymret for barnets mobilbruk, har nå fått en mulighet til å ta kontrollen.

>>>Mer om Tele2 Bipper

Nedenfor ser du prisene på Tele2 Bipper

 Foto: Tele2.no
Foto: Tele2.no Vis mer