- Vi har svært sjenerøse returregler

Hvis du ikke er fornøyd, får du jo pengene tilbake.

- Reklamen er villedende. Apparatene klarer ikke å leve opp til de forventningene de gir til forbrukerne.

Det sa en oppgitt Jill Jahrmann, en av Norges fremste treningseksperter, tidligere denne uka.

Les hele saken: - Dette er ikke mulig!

Selskapet som eier TV Shop, Guthy-Renker, uttaler nå til Din Side:

- Vi har aldri hatt som hensikt å sammenligne våre produkter med de som brukes av de profesjonelle treningssentrene. Våre returregler er dessuten veldig sjenerøse. Er du ikke fornøyd, returnerer du produktet og får pengene tilbake.

Vil melde til Forbrukerombudet

På vegne av Dinside.no vurderte Jill Jahrmann 10 ulike treningsapparater fra TV Shop for å se om de kunne leve opp til påstandene i markedsføringen.

Konklusjonen var krystallklar:

- Det er ingen av apparatene som oppfyller alle de effektene de lover. Noen av påstandene er rett og slett fysiologisk umulige. Å «forme kroppen», som flere av apparatene lover, går rett og slett ikke an!

Les hele saken: - Dette er ikke mulig!

- Jeg ønsker å melde TV Shop til Forbrukerombudet. De spiller bevisst på folks misnøye med egen kropp, og i markedsføringen loves ting som ikke kan holdes.

TV Shops svar

Guthy-Renker, selskapet som eier TV Shop, ønsket ikke å kommentere saken før den skulle publiseres mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå har imidlertid Karolina Dahl ved Guthy-Renkers svenske hovedkontor kommet med en tilbakemelding til DinSide.no på mail.

«Vi har aldri hatt som hensikt å sammenligne våre produkter med de som brukes av de profesjonelle treningssentrene. De produktene som vi selger er kun beregnet til hjemmebruk. Vi forstår derfor at Jill Jahrmann heller ser at kundene besøker SATS for å trene», skriver hun.

«Men det er ikke alle som har tid eller penger til dyre gymbesøk. Mange mennesker i samfunnet foretrekker dessuten å trene hjemme av ulike grunner. Vår hensikt er naturligvis også å gi disse menneskene en mulighet til å trene. TV Shop har via homeshopping solgt produkter i hele Europa i snart 20 år og har 100 000-talls fornøyde kunder.»

Billigere trening? Her får du gode studentrabatter
PRISTEST: Her trener du billigst!

Videre skriver Dahl:

«Våre returregler er dessuten veldig sjenerøse. Som kunde får du muligheten til å prøve produktene hjemme i 30 dager. Er du ikke fornøyd, returnerer du produktet og får pengene tilbake.»

«Skulle Forbrukerombudet ha synspunkter på vår markedsføring kommer vi naturligvis til å rette oss etter dette», avslutter hun.