Syltetøyglasset fikk tre forsøk. Foto: Kristian Amdal
Syltetøyglasset fikk tre forsøk. Foto: Kristian AmdalVis mer

Vi får den ikke opp

Sjekk hvordan det gikk da vi skulle åpne alle matvarene.

Får du til å åpne emballasjen på matvarene du kjøper?

For at både voksen, liten, bestemor og onkel skal åpne matvarene, bør forpakningene være enkle å håndtere. Eventuelt bør de ha en enkel pil eller forklaring slik at man ikke må frem med saks, sag eller hammer for å spise innholdet.

Les også: Et samfunn uten hindringer

- Jeg har slitt med leddgikt i over 30 år. Hendene mine er ødelagt, og jeg har både dårlig grep og dårlig styrke. For å få opp helt vanlige og dagligdagse esker og pakninger må jeg benytte meg av kniv, tenner og saks. Jeg tviler på at det var dette produsentene hadde i tankene da emballasjen ble utformet, sa Mona Larsen til VG Nett forrige uke.

I den forbindelsen har vi handlet inn forskjellige matvarer, for rett og slett å åpne dem. Undertegnede lider ikke av leddgikt eller revmatisme, men vi tror det gir god indikasjon på vanskelighetsgraden hvis undertegnede sliter med å åpne emballasjen.

Tenner og rå muskelkraft

DinSide Data har også irritert seg over emballasje en gang i tiden.

- Etter å ha bøyd og tøyd plasten cirka 88 ganger, brukt tenner og etter hvert rå muskelkraft, prøvde jeg i ren desperasjon å tvinge pekefingeren inn i det lille hullet som sannsynligvis var ment til å få hengt opp produktet. Det slo meg plutselig at apen Julius sannsynligvis ville valgt samme metode på dette tidspunktet, skrev dataredaktør Bjørn Eirik Loftås i en kommentar fra 2007.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les Bjørn Eiriks kommentar her: Den forbannede innpakningen!

Norsk Revmatikerforbund reagerer spesielt på Klorin-flasker, salami og brus. Så det har vi naturligvis kjøpt inn.

I tillegg til det har vi kjøpt inn forskjellige "syltetøykrukker", makrell i tomat, ketchup, tropisk nektar og andre varer vi syntes så vanskelige ut.

I videoen kan du se hvordan vi prøver å åpne varene vi har kjøpt inn, med varierende hell. Noen varer var enkle å åpne, men de fleste var litt tungvinte. Et produkt måtte vi gi tre forsøk før lokket gikk opp, da med hjelp fra videojournalisten. Hvilke ser du under.