Vi er mest utro om sommeren

Sommerværet gjør susen for romantikken, men problemet er at den ikke alltid foregår med riktig person.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Termometeret viser opp mot 30, badenymfene på stranden har etter hvert fått riktig kulør, kalde halve flyr over bardiskene i rekordtempo, og kjæresten er på ferie med vennene. Dermed er alt klart for årets høysesong for utroskap.

Den svenske avisen Aftonbladet har gjort en undersøkelse blant 22.918 lesere som viser at det varme sommerværet går hånd i hånd med mer romantikk, men det er ikke alltid den utfolder seg sammen med riktig person, skriver Ekstrabladet.

Nesten 26 prosent av de kvinnelige leserne erkjenner at de har vært utro forrige sommer, mens 19 prosent av mennene oppgir det samme.

De svenske sexologene sier kombinasjonen sol, alkohol og varme legger forholdene til rette for forelskelse og sexlyst.

Jenter mest utro
Og nordmenn er ikke noe bedre enn svenskene - tvert imot. En norsk undersøkelse gjort blant 1500 kvinner og menn i alderen 18 til 35 år viser at 31,4 prosent av alle norske menn har vært utro, mens det samme gjelder 39,8 prosent av jentene.

- Man har jo en eller annen ide om at menn er mer utro enn kvinner. Vi oppfatter menn som sterke og store i munnen, mens kvinner er sjenerte og bluferdige, men det stemmer ikke lenger, sier lektor i medisinsk kvinneforskning og spesiallege i psykiatri Birgit Petersson til den danske avisen Ekstrabladet.

Hun støttes av sexolog Lotte La Cour, som gir mennene skylden for kvinnenes utroskap.

- Kvinnene er utro fordi de ikke får det de vil ha hos mannen. De vil ha anerkjennelse, og når mannen ikke har gitt dem det i tilstrekkelig lang tid, og kvinnen er blitt til et stuemøbel, vil hun være utro, sier La Cour.

Mozon.no, 17.06.2005