Hjelpemidler, brekkbønner, sølvløk og sylteagurker i skjønn forening. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Hjelpemidler, brekkbønner, sølvløk og sylteagurker i skjønn forening. Foto: Synne Hellum MarschhäuserVis mer

Vi åpner med hjelpemidler

Men var det lettere å åpne lokkene?

Revmatikerforbundet klaget sin nød til Vg forrige uke, fordi de har vanskeligheter med å åpne emballerte matvarer.

I den forbindelsen handlet vi inn forskjellige matvarer, for rett og slett å åpne dem. Undertegnede lider ikke av leddgikt eller revmatisme, men vi antok at det kunne gi god indikasjon på vanskelighetsgraden hvis undertegnede hadde problemer med emballasjen. - Og det hadde jeg!

Sylteagurkboksen gikk opp først på tredje forsøk, etter en liten pause. Boksen med Corned Beef fikk vi ikke helt opp, ketchupen og soyasausen var knotete, og flere av de andre matvarene var også vanskelige.

Les artikkelen og se videoen: Vi får den ikke opp!

Denne gangen har vi prøvd å åpne boksene med hjelpemidler fra Et enklere liv.

Vi har fått låne en "jar key" for syltetøyglassene, en elektrisk boksåpner og en slags krok som brukes til å åpne hermetikk med ring.

Hvis du ikke har hjelpemidlene tilgjengelig, foreslår leserne at du kan helle varmt vann på syltetøyglasset, bruke bordkniv eller skje under kanten på lokket eller dunke boksen mot bordkanten.

Det er ikke bare matvarenes emballasje som kan være vanskelig å åpne. Datadippedutter kan også være et strev.

- Etter å ha bøyd og tøyd plasten cirka 88 ganger, brukt tenner og etter hvert rå muskelkraft, prøvde jeg i ren desperasjon å tvinge pekefingeren inn i det lille hullet som sannsynligvis var ment til å få hengt opp produktet. Det slo meg plutselig at apen Julius sannsynligvis ville valgt samme metode på dette tidspunktet, skrev dataredaktør Bjørn Eirik Loftås i en kommentar fra 2007.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les Bjørn Eiriks kommentar: Den forbannede innpakningen!

Sjekk videoen her!