Vet du hvem du handler med?

Redd for å bli lurt? På Brønnøysundregistrenes nettsider kan du nå kontrollere hvem du kjøper varer og tjenester fra. Det eneste du trenger er navnet, eller organisasjonsnummeret!

Er du redd for å bli lurt når du bestiller håndverker? Det er kanskje ikke så rart, ettersom du hvert eneste år kan lese om privatpersoner som blir lurt av useriøse firmaer. "Falske" taktekkere har for eksempel vært et problem i Østlandsområdet.

Har du barn? Da er du kanskje interessert i en "hvit" dagmamma? Med navnet til dagmammaen kan du nå enkelt sitte i din egen stue og kontrollere om dagmammaen virkelig er registrert i foretaksregisteret i Brønnøysund.

Foretaksregisteret har ansvaret for registrering av norske og utenlandske foretak i Norge. Registeret skal sikre rettsvern og økonomisk oversikt, og er en viktig kilde for alle som trenger korrekte opplysninger om aktørene i norsk næringsliv.

Brønnøysundregistrene samler altså inn og kontrollerer store mengder økonomisk relaterte data. Med direkte tilgang til nøkkelopplysningene fra Enhetsregisteret via Internett, har det nå blitt lettere for deg å finne ut om det firmaet du har kontakt med er seriøst eller ikke.

Den nye tjenesten fra Brønnøysundregistrene lar deg søke på navn, eller på organisasjonsnummer hvis du kjenner det.

Hva skal du med "nøkkelopplysningene"?

Du kan raskt og enkelt finne ut om firmaet, eller enkeltmannsforetaket, er registrert i registrene. Du kan også sjekke om organisasjonsnummeret du har fått oppgitt er ekte.

Et annet viktig poeng er at du med disse opplysningene har et godt utgangspunkt for å gå videre for å skaffe flere opplysninger, for eksempel fra automatiske tjenester som Brønnøysundfaksen eller fra Brønnøysundregistrenes opplysningstelefon.

Hvis du vil se et eksempel på hvilke foretaksopplysninger du kan få kan du trykke her. Er firmaet for eksempel under konkursbehandling, eller mangler revisor, vil du få vite det.

"Nøkkelopplysningene" er også nyttige for deg som selv er interessert i å registrere et nytt foretak i Brønnøysundregisteret. Da kan du nemlig sjekke om navnet du har tenkt på er i bruk allerede, eller er ledig for deg.

Nøkkelopplysningene er blant annet organisasjonsnummer, fullt navn, adresse og bransje. Alt du trenger er å kjenne til navnet eller en del av navnet på en enhet. Da får du også vite om enheten er registrert i for eksempel Foretaksregisteret eller Merverdiavgiftsmanntallet.

Det beste av alt er selvfølgelig at tjenesten er gratis! Du finner den på Brønnøysundregistrenes hjemmeside.

Ikke glem at du også kan sjekke heftelsene på biler og motorsykler

Dersom en tidligere eier har tatt opp lån med pant i en bil du kjøper, følger gjelden med på kjøpet. Vil du kontrollere at ditt nye kjøretøy ikke kommer til å gi deg ubehagelige overraskelser kan du trykke her.

Her ser du hva som er registrert på DinSide

  • Nøkkelopplysninger- DinSide as

  • Organisasjonsnummer: 977 353 599

  • Organisasjonsform: Aksjeselskap (AS)

  • Forretningsadresse: Vitaminveien 11 A, 0485 Oslo

  • Postadresse: Postboks 54 Grefsen, 0409 Oslo

  • Registrert i Enhetsregisteret: 01.04.1997

  • Stiftelsesdato: 24.03.1997

  • Næringskode: 72400 Drift av databaser

  • Også registrert i: Foretaksregisteret og Merverdiavgiftsmanntallet