Veske til 300.000 kroner

Nylig er en Louis Vuitton-veske solgt for over 300.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ikke-navngitt amerikansk kvinne har kjøpt den særdeles dyre Louis Vuitton-vesken.

Dyr veske

Vesken er sammensatt av 14 mindre vesker, som er skåret opp, og sydd sammen, så de er blitt til en ny veske, nemlig Patchwork-vesken.

Louis Vuitton-veskene er kanskje blitt et "vanlig" syn i gatebildene, men denne spesielle og dyre vesken finnes kun i 24 eksemplarer på verdensbasis. Den koster 52.500 dollar, noe som tilsvarer cirka 310.000 norske kroner.

Image betyr alt

Verdt 300.000 kroner? Faksimile: www.thisnext.com
Verdt 300.000 kroner? Faksimile: www.thisnext.com Vis mer


Man kan kanskje lure på hvorfor det er et marked for en så dyr veske. Men noen ultrarike har nok et behov for å skille seg fra de "moderat" rike - og det kan man altså gjøre med en slik veske, er forklaringen fra lederen av Luxury Institute, Milton Pedraza.

Ifølge Pedraza er det viktigste for kunden, at produktet er tilstrekkelig dyrt - slik at det bare er noen få utvalgte som har råd. Hva produktet egentlig inneholder, skal være mindre viktig.

Skulle en 300.000 kroners veske ikke være bra nok, kan de ultrarike se frem til at Chanel lanserer en krokodilleskinns-veske i desember, til den nette sum av 260.150 dollar, eller over 1,5 millioner norske kroner. Eller hva med en sølv-variant av Louis-Vuittons reiseveske til rundt 200.000 kroner?

Kanskje noe å ønske seg til jul? Dollarkursen er jo rekordlav for tiden!

Kilde: www.borsen.dk.

Mer om trendprodukter: