Verdens verste lyd

Babygråt kommer høyt opp på listen over verdens mest ubehagelige lyd. Men hvilken lyd er aller verst?

Får du frysninger når du hører noen kaste opp? Da er du ikke alene - britiske forskere har nemlig kåret det til verdens verste lyd.

Over én million stemmer fra hele verden kom inn, og dommen er klar: Oppkast er helt øverst på listen over ubehagelige lyder.

Mikrofonfeedback, gråtende babyer og hviningen fra tog på skinner kom på andre og delt tredjeplass.

Kattejammer og ringetoner på mobilen kom på en delt 12. plass, mens snorking endte opp på en uventet lav 26. plass, ifølge avisen The Guardian.

Er du lei av at snorking ødelegger nattesøvnen? En liten trall kan hjelpe:

Vil fjerne kjipe lyder
- Fra et vitenskapelig synspunkt forstår vi ikke hvorfor enkle lyder er så forferdelige. Men våre reaksjoner er deler av det som gjør oss menneskelige, forklarer Trevor Cox, professor i akustikk ved Salford University.

Han håper undersøkelsen kan hjelpe ingeniørene til å fjerne eller redusere skadevirkningene av de uutholdelige lydene.

Les også: MP3-spillere kan gjøre deg døv:

Takler ikke babygråt
Undersøkelsen avslørte ikke uventet at det er store forskjeller mellom menn og kvinner. Kvinnene var mindre tolerante, og mente 25 av lydene var mer motbydelige enn det mennene syntes.

Mennene hadde imidlertid lite til overs for barnegråt. To varianter av småtasser som uttrykker sin frustrasjon, var blant lydene mennene syntes var mest plagsomme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette kan komme av at kvinner spiller en rolle både i å beskytte seg selv og avkommet mot angrep. Det kan være at kvinner har blitt vant til lyden av babyer som gråter, sier professor Cox til The Guardian.

Sliter du med skrikerunger og søvnløse netter? Babymassasje kan gi deg søvnen tilbake:

Topp 10:
Studien ba om folks mening på 34 lyder som var lagt ut på en egen nettside. Målet var å finne ut hva det er som gjør bestemte lyder så uutholdelige. Lurer du på hva som er verst av en knirkende huske eller dårlig fiolinspill? Her er topp-ti listen:

1) Oppkast

2) Mikrofonfeedback

3) Skrikende babyer

4) Tog som hviner på skinnene

5) Knirkende husker

6) Dårlig fiolinspill

7) Prompepute

8) Krangel i såpeopera

9) Dur fra høyspentledninger

10) Skrik fra en tasmansk djevel

Gi Kudos til denne saken!