Verdens morsomste fest?

Selvfølgelig kan du leke selv om du er blitt voksen! Her er oversikten over de beste drikkelekene:

Har du gått tom for drikkeleker? Da bør du printe ut denne artikkelen og ta med på fest i kveld.

Det norske nettstedet Drikkeleker.no ble lansert i mai, men har nettopp gått gjennom en relansering. Her finner du 83 drikkeleker for enhver anledning.

LES MER: Unge tåler fylla best

"Jeg har aldri…"
Kristian Gøbel, daglig leder på nettstedet, forteller at han og kollegene ikke har prøvd alle drikkelekene i databasen, men at de leser gjennom alle bidrag som kommer inn.

- Vi lar brukere av tjenesten skrive inn sine egne drikkeleker, i tillegg henter vi inspirasjon fra tilsvarende utenlandske sider. Vi har testet alle produktene vi selger, dog ikke alt med alkohol eller på samme fest, sier han.

Favorittdrikkelekene til brukerne er "Jeg har aldri" og "Heldiggrisen Babe" (les mer under). Gøbel synes imidlertid det er vanskelig å plukke ut en egen favoritt.

- Jeg liker leker fra barndommen som er gjort om til drikkeleker, for eksempel "Mitt skip er lastet med", sier han.

Drikker du for mye? Sjekk her:

Drikkeprodukter
Nettsiden selger også en rekke drikkerelaterte produkter, og blant disse er det spillet "Lightning Reaction Extreme" som er mest populær. Her holder deltakerne i hvert sitt håndtak, og de må følge med på lysende farger på spillet. Når spillet bytter farge, må de trykke så raskt som mulig på knappen på håndtaket for å unngå støt.

Gøbel synes det er vanskelig å si hvorfor drikkeleker er så populære.

- Det er individuelt hvorfor man liker det. Personlig liker jeg fester der man har aktiviteter og gjør noe sammen, fremfor "bare" å sitte rundt et bord å drikke og snakke sammen, sier han.

Drikkeleker gjør at man løsner opp: Man leker, drikker og har det gøy sammen.

- Er det noen som ikke kjenner hverandre gjør det ofte at man lettere kommer i kontakt med hverandre og blir kjent. Leker gjør normalt at latteren sitter løst, man jubler og har det gøy. Og stemningen blir jo ofte enda høyere litt utover kvelden, forteller han.

Her er noen eksempler på drikkeleker fra nettsiden:

Heldiggrisen Babe:
Sett på den norske versjonen av barnefilmen "Heldiggrisen Babe". Drikk hver gang noen sier ordet "grisen".

Jeg har aldri:
En klassiker! En person sier "Jeg har aldri…" etterfulgt av noe vedkommende aldri har gjort. Alle som har gjort dette, må drikke. Dette blir morsommere jo fullere man blir - og jo mer intime avsløringer som kommer frem.

Mitt skip er lastet med:
En person bestemmer hva regelen for "Mitt skip er lastet med" skal være. Skal skipet lastes med ord som sorteres alfabetisk, etter forbokstaven til personen ved siden av deg eller noe helt annet? De som ikke skjønner hva skipet kan lastes med, må drikke.

Sju-gangeren:
Førstemann sier "1", og deltakerne teller seg oppover. Når du kommer til et tall som inneholder 7 eller som er med i 7-gangeren, skal du si "BØRS" i stedet for tallet. Sier du feil, må du drikke.

Simpsons:
Sett på en episode av TV-serien. Alle deltakerne velger en karakter i familien Simpsons. Hver gang karakteren dere har valgt snakker, skal du drikke.

Men vær forsiktig med flatfylla. Undersøkelser viser at fulle jenter lever farlig:

 

Mozon.no, 24.11.2006