Verdens dyreste whisky

Det kan bli en dyr bakrus...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens dyreste whisky koster over 200.000 kroner.

Les også: Vinnervin til under 100 kroner.

Koster en årslønn

En whisky er ikke bare en whisky, om du skulle tro det. De dyreste koster faktisk nesten like mye som andre har i årslønn.

Forbes har nettopp kåret verdens dyreste whisky, og på en førsteplass ligger Macallan Fine & Rare fra 1926. Den koster hele 38.000 dollar, noe som tilsvarer rundt 230.000 norske kroner.

Whiskyen er imidlertid utsolgt for øyeblikket. Men du kan kjøpe en mindre flaske av samme type, til cirka 20.000 kroner. Så loves det til gjengjeld at du får oppleve en unik, skotsk whisky, med en smak som kun få har smakt...

Prisbelønnet

Andreplassen er det også vanskelig å få tak i . Det er nemlig en veldig sjelden utgave av The John Walker, nemlig en The John Walker 1805 Pack. Markedsverdien skal være på rundt 20.000 dollar, eller 120.000 norske kroner.

Whiskyen er kun fremstilt i 200 eksemplarer, og ingen av dem er til salgs. Utvalgte personer vil imidlertid få mulighet til å smake de kostbare dråpene likevel.

Men for å få smake, må du ha bidratt med noe spesielt. Eksempelvis har Steve Fosset som en av de få, fått en slik flaske. Han får den for å ha reist verden rundt i en luftballong.

Tredjeplassen går til en flaske i samme prisklasse: 20.000 dollar (120.000 norske kroner) for en flaske Glenfiddich Rare Collection fra 1937.

Kilde: Børsen.dk.

Mer om trendprodukter:


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!