Verdens dyreste juice?

Har du lyst på en eksotisk helsebringende oppdagelse fra Fransk Polynesia? Da kan kanskje Tahitian Noni juice være tingen for deg.

I følge deres høstkatalog bør nemlig alle som vil ha bedre helse og livsstil drikke Noni juice:

�Tahitian Noni juice kan forandre ditt liv. Ikke noe produkt har hatt samme øyeblikkelige, merkbare virkning på helse- og ernæringsmarkedet��

Dyr saft

Bortsett fra at reklamens messende ord om en øyeblikkelig merkbar virkning på helse- og ernæringsmarkedet, er det forøvrig ingen informasjon om hva den egentlig hjelper mot.

I praksis lover ikke juicen noenting.

Noni juicen selger likevel, og prisen er høy.

I følge reklamebrosjyren er pakkeprisen 1320 kroner. Da får du 4 flasker, noe som tilsvarer en flaskepris på 330 kroner per stykk.

Vi har imidlertid funnet nettsider med reklame for juicen, og der er prisen enda høyere. En kasse Tahitian Noni� Juice koster f.eks. 1600 kroner på denne nettsiden. Det gir en stykkpris på 400 kroner.

Smaker den godt?

Morinda opplyser selv at nonifrukten må tilsettes en smakstilsetting av naturlige drue- og blåbærsaftkonsentrater, for i det hele tatt å gi en akseptabel smak.

Vår redaktør har imidlertid smakt juicen, og mener at det fortsatt er et stykke igjen før smaken er god. "- Den smakte ille, bekrefter Elisabeth Realfsen."

Men trenger du den, eller klarer du deg med meieriets juice til rundt 20 kroner?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bortkastet vidundermedisin

- Nei, nei, du trenger overhodet ikke å sløse bort hundrevis av kroner på noe slikt, sier kostholdsekspert Arnhild Haga Rimestad fra Statens ernæringsråd. Dette er bortkastede penger.

- Et normalt norsk kosthold er mer enn godt nok. Det eneste kosttilskuddet vi anbefaler er tran, og gjerne at folk spiser mer frukt og grønnsaker, avslutter Rimestad.

Men hva syns du? Har du erfaringer med Noni juicen, eller andre vidunderkurer? Del dem med oss i diskusjonsgruppen nedenfor.