LITTEGRANNE: Kommunikasjonssjef Åshild Indresøvde i Elkjøp gir de fortvilte Mac-kundene 200 kroner hver. Ikke nok til å bildgjøre dem. Foto: Elkjøp
LITTEGRANNE: Kommunikasjonssjef Åshild Indresøvde i Elkjøp gir de fortvilte Mac-kundene 200 kroner hver. Ikke nok til å bildgjøre dem. Foto: ElkjøpVis mer

Venter to måneder - får 200 kroner

Elkjøps Mac-kunder får erstatning som lovet. Men de er ikke fornøyde.

DinSide fortalt nylig om Elkjøp-kunder som fortviler. De bestilte Mac-er tidlig i august, da Elkjøp solgte dem med 20 prosent rabatt.

LES OGSÅ:

Problemet var bare at butikken ikke klarte å levere nok, og mange av dem må vente i opptil to måneder.

Les saken her: Fortvilte kunder får ikke Mac til skolestart

Elkjøp lovet å kompensere kundene for tort og svie, uten å røpe hva denne kompensasjonen ville ligge på.

Nå er det klart: Kundene får 200 kroner.

"Ikke veldig stort"

Tanken bak summen er at den skal være en slags tapsrente. De to hundrelappene skal etter Elkjøps syn tilsvare det kundene hadde tjent på å ha kjøpssummen i banken.

- Det er ikke en veldig stor kompensasjon med tanke på den lange ventetiden, innrømmer kommunikasjonssjef Åshild Indresøvde i Elkjøp overfor DinSide.

- Men så ble jo maskinene solgt til en veldig god pris i utgangspunktet.

MISFORNØYDE: Debatten raser videre på Mac1.no, hvor kundene fortsatt ikke virker særlig fornøyde. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MISFORNØYDE: Debatten raser videre på Mac1.no, hvor kundene fortsatt ikke virker særlig fornøyde. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Nøyaktig hvordan kundene skal motta de 200 kronene vet ikke Indresøvde, men hun antar det dreier seg om et avslag i prisen.

Kunder skal også ha fått tilbud om å kjøpe en annen maskin med samme rabatt, altså 20 prosent.

Vil ha mer penger

Det er ikke alle som er fornøyde med Elkjøps plaster på såret.

"Så langt har jeg ikke fått tilbud om annet enn et gavekort på 200 kroner (som jeg syns er ganske dårlig) eller 20 prosent på annen PC (som jeg ikke trenger siden jeg allerede har bestilt en MacBook Air)" skriver brukeren Tendilenz på Mac1.no sine forum.

Slik blir den splitter nye iPhone 4S

"Dere som har blitt tilbudt et gavekort på 200 kroner: Ikke ta det! For da har dere så godt som sagt at det er greit, og får nok ikke noe ytterligere kompensajson, som jeg absolut synes er på sin plass" skriver Traktor.

"Helt enig. 200 kroner er for lite. Gå sammen og sett frem et krav i størrelsesorden 700 til 1.000 kroner. Det syntes jeg er et rimelig krav" skriver Voodoosurf.

Må fortsatt vente

Ifølge Elkjøp skal de aller fleste ha maskinene sine innen neste uke. Men det er fortsatt noen som ser ut til å måtte smøre seg med mer tålmodighet. Og noen som ser ut til å ikke ha mer tålmodighet å smøre.

"Siste beskjed jeg har fått er at de "håper" at alle får sin maskin iløpet av oktober en gang" skriver Hallis86.

"Har nå avbestilt, gidder ikke dette tullet lenger."

Får du ikke varen til avtalt tid? Her er dine rettigheter!