BankID

– Vent til du får beskjed

Telia frykter økt bruk kan føre til utfordringer for BankID på mobil.

BANKID PÅ MOBIL: Både Vipps og Telia oppfordrer kundene om å være tålmodige i forbindelse med utsendingen av skattemeldingen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
BANKID PÅ MOBIL: Både Vipps og Telia oppfordrer kundene om å være tålmodige i forbindelse med utsendingen av skattemeldingen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

I dag 18. mars får rundt 200.000 nordmenn skattemeldingen. Teleoperatøren Telia, som de seneste dagene har opplevd kapasitetsutfordringer rundt bruken av BankID på mobil på grunn av økt pågangen i forbindelse med coronaviruset, frykter det blir mer ustabilt nå som «alle» skal inn og sjekke skattemeldingen samtidig.

Selskaper oppfordrer nå kundene til å være tålmodige.

– Vi beklager på det sterkeste at våre kunder har hatt utfordringer med BankID på mobil de siste dagene, og vi har jobbet på spreng sammen med vår leverandør med å øke kapasiteten. Fra 18. mars kommer årets skattemelding og i den forbindelse ber vi om litt tålmodighet selv om vi har tatt grep for at BankID skal kunne tåle trykket. Husk at du alltid kan bruke kodebrikken for å logge inn, sier Pål Rune Kaalen, direktør for privatmarkedet i Telia Norge, i en pressemelding.

I meldingen påpeker Telia at skattemeldingen sendes ut i puljer og at det ikke er alle som mottar den i dag. Derfor oppfordrer de kundene om å vente med å sjekke Skatteetaten før de mottar e-post eller SMS med beskjed om at skattemeldingen er tilgjengelig.

– Vent derfor med å logge inn inntil du har fått beskjed fra Skatteetaten, så skaper du ikke unødvendig kø i systemet, oppfordrer Telia.

OneCall- og Mycall-kunder er for øvrig ikke blitt berørt av ustabiliteten med BankID på mobil-tjenesten.

Ber brukerne vente

Også Vipps oppfordrer brukerne om å vente med å sjekke skattemeldingen til de får beskjed. Årsaken er at økt pågang på BankID kan føre til problemer for personer som forsøker å logge på tjenester som helsenorge.no, nav.no, legetjenester på nett og apotek, som er viktige under coronasmitten, påpeker selskapet.

– Årets skattemelding blir tilgjengelig i puljer fra og med 18. mars. Det betyr at du ikke vil kunne se skattemeldingen din før du får et klarsignal fra Skatteetaten på e-post eller SMS. skriver Vipps i en pressemelding og legger til:

– Vi har derfor en viktig melding til deg med BankID: hold plassen din i køen og vent til du får beskjed om at skattemeldingen din er klar! Du kan uansett ikke hente skattemeldingen din før du har fått beskjed, og dersom du forsøker å logge på skatten din før den er klar, så skaper du kø og problemer for BankID, Skatteetaten og andre tjenester vi benytter BankID på.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!