Velkommen til DinSide Auksjon

I vårt auksjonshus kan du selv legge ut gjenstander for auksjon, eller gjøre kupp på alt fra biler til skiutstyr. Løp opp på loftet, ta en titt i kjelleren, gå inn på varelageret og legg ut gjenstander du har lyst til å selge.

Er du en samler kan du også bruke DinSide Auksjon til å fylle hullene i din samling, eller legge ut samleobjekter for salg. Auksjonshuset er et samarbeid med SOL, og er åpent 24 timer i døgnet.

Hva er DinSide Auksjon?

Dette er en markedsplass hvor både bedrifter og privatpersoner kan auksjonere bort hva de måtte ønske. Du kan selv legge inn en gjenstand for salg, bestemme minsteprisen for denne gjenstanden, samt bestemme hvor lenge auksjonen skal vare. Det er også mulig å legge inn bud på alle gjenstandene hos DinSide Auksjon. En epost vil informere deg straks noen legger inn et høyere bud eller om du sitter igjen med det høyeste budet når auksjonen er avsluttet.

Et samarbeid

DinSide, Norges beste nettsted, og Sol, Norges største nettsted, har inngått et samarbeid som sørger for at du får et auksjonshus som er seriøst, troverdig og har mye besøk.

Auksjonsregler

1. Det er forbudt å auksjonere bort tyvegods, pornografi, piratkopierte varer eller andre gjenstander som bryter med norsk lov
Slike varer vil bli fjernet straks de blir oppdaget, og selgeren risikerer både utestengelse og politianmeldelse.

2. DinSide Auksjon forbeholder seg retten til å kaste ut misbrukere
For at DinSide Auksjon skal være en hyggelig markedsplass for alle parter, vil
misbruk og annen uønsket oppførsel føre til utstengelse. Dersom du mener at dette er gjort på feil grunnlag - ta kontakt med auksjonarius.

Artikkelen fortsetter under annonsen

3. Dine bud er bindene
Før du legger inn dine bud, kan det være lurt å ta kontakt med selgeren dersom det er noe du lurer på. Straks du har avgitt et bud så er dette bindene. Velger du å gå ifra ditt bud, risikerer du at selgeren gir deg negativ tilbakemelding og at auksjonarius stenger deg ute fra fremtidige auksjoner.

4. Fiktive bud er ulovlige
Å oppgi falske opplysninger for å legge inn fiktive bud er forbudt i følge straffelovens §270. DinSide Auksjon vil anmelde brukere som forsøker seg på slikt bedrageri.

5. Frakt og betaling
DinSide Auksjon er ikke involvert i frakt og betaling av varer. Dette avtales mellom kjøper og selger.

6. Feil og mangler
DinSide Auksjon selger ikke selv gjenstander. Oppdager du feil eller mangler på det du har kjøpt, må du ta kontakt med selgeren direkte. I henhold til norsk lov kan du kreve heving av kjøpet eller at selgeren skal rette mangelen, dersom du ikke visste om mangelen på forhånd.

7. Vi er på Din Side
Er det noe du lurer på eller trenger du hjelp, ta kontakt med vår auksjonarius. DinSide Auksjon skal være et handelssamfunn hvor folk kan stole på hverandre, ha det gøy, samt gjøre et kupp. Vi setter pris på forslag og tilbakemeldinger. Bli med og gjør dette til Norges beste handelssted på nett!

Ja, jeg vil bli med på DinSide Auksjon

.

Vent litt, koster dette noe?

NEI, det er helt gratis å være med på DinSide Auksjon, og vi tar heller ingen provisjon eller andre former for avgifter for gjenstander solgt her. Det er både gratis å legge inn bud, selge varer og å registrere seg som bruker.

Vi passer på

Vår auksjonarius følger med på samtlige auksjoner og svarer på spørsmål dersom du lurer på noe. Oppdager vi misbruk eller andre former for uønsket oppførsel vil auksjonarius stenge ut slike brukere.

Lurer du på noe

Internettauksjon er ganske nytt her i Norge, og DinSide har derfor laget en liten brukerveiledning for å hjelpe deg. Denne veiledningen vil bli oppdatert fortløpende, etter hvert som vi får inn flere gode tips og nyttige råd. I tillegg kan du bruke diskusjonsforumet til å snakke direkte med auksjonarius eller andre brukere av DinSide Auksjon.

Du bestemmer prisen

DinSides auksjonssystem har en Autobud-funksjon hvor du selv kan sette maksimumsgrensen for hva du er villig til å by. Hver gang noen byr over deg, så vil Autobud automatisk legge inn et høyere bud helt til din maksimumsgrense er nådd. Skal du selge noe på DinSide Auksjon, kan du også selv sette en minstepris for det du syntes dine varer er verdt. Denne minsteprisen blir holdt hemmelig for budgiverne, og gjenstanden blir ikke solgt før minsteprisen er passert. Dermed slipper du å selge varer med tap.

Beskjed gjennom epost

Hvis du har valgt å få beskjed når noen byr over deg, vil du få en epost straks dette skjer. Du vil uansett få en epost når auksjonen er avsluttet, dersom du har gitt det høyeste budet. For å følge med utvikling av dine bud, kan du bruke Budoversikt-funksjonen til dette formålet.

Gi karakter

Etter at du har handlet med en annen auksjonsdeltager kan du gi en karakter på denne personen, samt legge igjen en tilbakemelding i karakterboken. Denne karakterboken er tilgjengelig for alle, og brukes for å undersøke hvem du handler med. Er du en seriøs og dyktig auksjonsdeltager - som betaler regningen dine i tide eller sender ut varer i tide – vil flere ønske å handle med deg.

Flere varer

Dersom du skal selge flere enn ett eksemplar av samme gjenstand, kan budgiverne bestemme hvor mange av disse gjenstandene de ønsker å legge inn et bud på. DinSide sitt auksjonssystem vil sørge for at gjenstandene blir fordelt mellom budgiverne med de høyeste budene.

For firmaer

Driver du ditt eget firma, eller jobber du med salg i et større firma kan du selv legge ut varer for salg hos DinSide Auksjon. Vår auksjonarius kan også legge ut varer for deg. DinSide Auksjon er et ypperlig sted for å selge ut restlageret, eller selge nye gjenstander uten å måtte bruke masse penger på reklame og markedsføring.

For privatpersoner

DinSide Auksjon er et godt sted for å finne gunstige tilbud på gjenstander du alltid har ønsket deg eller selge samleobjekter og andre gjenstander til høystbydende.

Ok, dette høres spennende ut, jeg vil bli med.

.

Hilsen

Tore André Godager, Auksjonarius.