Velger keisersnitt for flat mage

Kjendismødrene tar keisersnitt for å beholde formene etter fødselen. - Sykt og helsefarlig, mener forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Britney Spears har gjort det. Claudia Schiffer har gjort det. Trenden brer om seg blant kjendismødrene. Stadig flere tyr til keisersnitt når de skal føde barna sine. Kun for å beholde formene.

Nå advarer forskere og leger mot at kjendisene blir rollemodeller for såkalt vanlige mødre også.

- Supermammasyndromet har gått fra å være aktiv yrkeskvinne med barn, til aktiv yrkeskvinne med barn, og en kropp som en supermodell, sier lege Jan Christilaw ved kvinneklinikken i British Columbia til National Post.

Uppnåelige krav
Christilaw mener avisenes og ukebladenes bilder av superstjernenes veltrente kropper og slanke mager, bare uker eller måneder etter at de har gått gjennom fødsler gir usunne rollemodeller.

Hun hevder at personlige trenere og strenge dietter ikke bare er uoppnåelig for kvinner flest, men at det også er direkte helseskadelig for kvinnene. Rykter skal ha det til at enkelte kjendiser har tatt keisersnitt en måned for tidlig for å minimere slitasjen på kroppen.

- Kvinnens kropp forandrer seg når de får barn. Fettdistribusjonen forandres. Det er funksjonelt og, etter min mening, vakkert. Vi burde sette større pris på forandringene på kvinnens kropp, men det største problemet er at kjendisbildene skaper frustrasjon blant vanlige kvinner, sier Christilaw.

Vanligvis betyr det at kvinnene har manipulert kroppen sin på en eller annen måte hvis de kort tid etter fødselen har samme kroppsform som før fødselen, hevder Christilaw.

Raske resulater
- Jeg hadde virkelig vært bekymret hvis kvinner faktisk trodde at de kunne se sånn ut. Det viktigste for en nybakt mor er å ta vare på sin egen og barnets helse. En flat mage burde være det siste hun tenkte på, sier doktor Jennifer Blake ved kvinneklinikken i Toronto.

De fleste kjendisene hevder at trening og kosthold er hemmeligheten bak utseendet deres etter fødslene, men legene er skeptiske. Intensiteten i treningen må være enorm for å oppnå disse resultatene på så kort tid.

- Disse kjendisene er bare hardt arbeidende når det kommer til kroppen, sier innehaveren av et kjent treningsstudio i Loa Angeles, Sascha Ferguson. Hun påstår hardnakket at det er mulig å trene vekk merkene etter en fødsel, bare man er dedikert nok.

Mozon.no 04.11.2005

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer