Velg helårsforsikring - selv om du dekkes av kredittkortet

Stadig flere av oss har kredittkort som også gir deg reiseforsikring. Er det egentlig vits i å tegne en vanlig helårs reiseforsikring?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Er du kongen i baren med et American Express gull-kort? Da er også reiseforsikring inkludert i prisen. Det høres unektelig bra ut, men det er flere vilkår som må være oppfylt.

Reiseforsikring på kortet

For at reiseforsikringen i kortet skal virke er du nødt til å betale reisen, eller hoveddelen av den, med kortet. Og det er ditt ansvar å bevise at dette faktisk er gjort.

Husk: Har du rotet bort kvitteringene, kan du alltids be banken om en kontoutskrift som gir deg nødvendig dokumentasjon.

Pass likevel på at det alltid vil være en del reiser du ikke kan betale med kredittkort. Eksempler:

  • Dagsreiser som du betaler kontant
  • Reiser med egen bil i Norge, med og uten overnatting
  • Feriereiser til egen hytte

Gull med dobbeltforsikring

Ønsker du å ha en reiseforsikring vil vi derfor anbefale at du alltid har en helårs reiseforsikring i bakhånd, i hvert fall hvis alternativet er å skaffe seg et "dyrt" kredittkort der reiseforsikring er inkludert.

Hvis du derimot allerede har et slikt kredittkort vil vi anbefale at du betaler med kredittkortet der det er mulig. Men hvorfor anbefaler vi deg å dobbeltforsikre deg slik. Du får jo ikke dekket sykehusregninger, skader og ulykker dobbelt opp?

Dette skyldes forsikringenes beløpsbegrensninger:

En helårs reiseforsikring dekker kun et visst beløp dersom du skulle bli frastjålet kameraet ditt. Blir du for eksempel frastjålet et kamera til 15.000 dekker din forsikring i Europeiske bare 10.000 av dette.

Dersom du også har dekning via kredittkortet, kan du imidlertid kreve det overskytende dekket fra kortselskapet. Forutsetningen er selvsagt at du kan dokumentere verdien på kameraet, og at du normalt må betale egenandeler til begge selskapene.