Vektklubben som passer deg

Har du vært gjennom et utall slankekurer, men uten å se noen resultater? Kanskje løsningen er å være med i en vektklubb på internett? Her er oversikten:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hos mange har julen fremdeles satt sine spor. Og du begynte kanskje året med å sverge til diverse slankekurer, men vektnåla står fremdeles på stedet hvil?

Kanskje årsaken er at slanking på egenhånd ikke er noe for deg? Løsningen og vektreduksjonen kan derimot ligge bare noen tastetrykk unna:

Vektklubber for enhver
Det finnes mange både seriøse og useriøse vektklubber på internett. Her er en oversikt over noen av de største, og mest seriøse.

Hvilken vektklubb skal du velge? Les ekspertens råd her:

Vektklubb.no.
VG Nett sin Vektklubb.no er kanskje den mest kjente vektklubben, med rundt 75 000 medlemmer. Klubben, som er utviklet i samarbeid med Nordens fremste fedmeeksperter ved Karolinska Sjukhuset i Stockholm, har en enkel filosofi: For å gå ned i vekt, må kaloriinntaket være lavere enn kaloriforbruket.

- Tjenesten er bygget på offentlige anbefalte prinsipper om vektreduksjon, kosthold og trening, og samarbeider tett med eksperter fra de beste fagmiljøene på overvekt i Norge. Vektklubb.no skiller seg ut med at man ikke har regler for hva som er ”ja”-mat, ”nei-mat”, ”kosemat”, osv. En grunnleggende tanke er at du kan spise alt, men ikke alltid, sier redaksjonell leder i Vektklubb.no, Nina Schmidt.

Vektklubb.no har en elektronisk dagbok som gir brukere full oversikt over antall kalorier spist og forbrent ved trening. I tillegg får brukere tilgang til en stor matvare- og oppskriftsdatabase, som gir deg energi- og næringsinnholdet i de fleste matvarer på det norske markedet.

Vektklubb.no har også stort fokus på det redaksjonelle, og har i tillegg høy aktivitet i klubbens forum. Tjenesten koster kr. 349,- for 3 måneders medlemskap, 449,- for 6 måneder, og 599,- for 12 måneder.

Allevo:
Allévometoden er nytt på markedet, og ble lansert i år. Klubben er den eneste som tilbyr en kombinasjon av vektreduksjonsprodukter og en vektklubb.

- Mange er lei av å gå på slankekurer og ønsker metoder som gir raske resultater og større mulighet for varige livsstilsendringer. Moderne forbrukere er mer kritiske til hvilke råd man vil lytte til når det gjelder valg av helseløsninger for seg og sine. Dette, kombinert med at stadig flere nordmenn er komfortable med å bruke Internett, gjør at vi har stor tro på at Allévometoden vil fungere i Norge, sier Maria Messerer, medisinsk informasjonssjef Norden.

I Allévometoden går du gjennom tre vektreduksjonsfaser: En kickstartfase på maksimalt 2 uker der alle måltider erstattes med Allévoprodukter, i form av shakes eller supper. Vektreduksjonsfasen består hovedsakelig av vanlig mat i kombinasjon med spesialproduktene, samtidig som man får veiledning gjennom vektklubben. Balansefasen inntrer når du har oppnådd din målvekt og vil ha hjelp til å beholde den.

Frem til 1. mars er det gratis å melde seg inn i Allévo. Deretter vil prisene være:
Kr. 229,- for 3 måneder, 319,- for 6 måneder og 389,- for 12 måneder.

Grete Roede:
Grete Roede er Norges nest største vektklubb med nesten 60.000 medlemmer. Internettkurset hos Grete Roede er lagt opp på samme måte som de lokale kursene. De som velger å følge et internettkurs får kursboken og annet materiell tilsendt per post. Deretter starter kurset til avtalt tid, med en kursleder i andre enden. Kurslederne er de samme som holder lokale kurs, og som selv har erfart å gå ned i vekt på kurs.

Grete Roede har i tillegg en gratis vektklubb, Grete Roedes vektklubb, der du får en personlig nettside med en arbeidsbok hvor du registrerer hvor mye du spiser og trimmer, og følge vektkurven og reduksjonen i målene uke for uke. Her kan du også møte eksperter og være med i diskusjonsforum.

Kursene på internett med personlig oppfølging koster det samme som de lokale kursene: Kurs 1 (grunnkurs) kr. 1740,-/kurs 2 – 1640,- / kurs 3 – 1540,- / Kurs 4 1540,- / Kurs 5 – 1540,-.

Litt Lettere:
Vektklubben Litt Lettere er utviklet i samarbeid med Norges ledende eksperter på internettslanking, og er en tjeneste for deg som vil styre prosessen selv. Som medlem i Litt Lettere får du din egen vekt- og helseprofil, og får blant annet råd for hvor mye du bør ned i vekt.

I Litt Lettere kan du blant annet diskutere med andre som slanker seg og stille spørsmål til ekspertene i nettmøter. Medlemskap i ”Litt Lettere” koster kr. 248,- for 2 måneder, 298,- for 3 måneder og 348,- for 4 måneder.

Fedonklubben:
Fedonklubben er en gratis medlemstjeneste der du kan få råd om kosthold og trening, men eksperthjelpen må du betale for. Her kan du stille spørsmål direkte til rådgiverne, både på telefon og via skriftlige henvendelser. Telefon koster 29,90,- per minutt og e-post koster 195,- per spørsmål.

Som medlem i Fedonklubben vil du jevnlig få tilsendt nyhetsbrev, i tillegg til en rekke oppskrifter, menyplaner og treningsveiledning.

Slankenett:
Slankedagboken på Slankenett er et samfunn for personer som slanker seg. Det er gratis og inneholder funksjoner som personlig dagbok, vektkurver, forum, chat, notater, bildegalleri osv.

- Det som stort sett foregår er at man skriver innlegg i dagboken, om hva man har spist, trent etc. Også får man kommentarer, råd og oppmuntringer fra de andre direkte i dagboken, sier Nils H. Opsahl i Slankenett.

De fleste vektklubbene krever at søkeren har fylt 18 år i, og man kan ikke være undervektig (ha BMI under 20).

Hvordan skal du velge riktig vektklubb? Les mer her: