Vedlagrene tømmes

Vårt beste råd til vedfyrere er å kjøpe ved nå. Etter lagersituasjonen å dømme, kan det vise seg både dyrere og vanskeligere når vinterkulda setter inn.

Om du ikke fulgte vårt råd og kjøpte ved før sommerferien, ser det ut som om du kan ha hastverk nå.

Flere av vedleverandørene i Oslo-området har allerede gått tomme, eller er i ferd med å bli det.

Foto: Norsk Ved
Foto: Norsk Ved Vis mer


- Jeg har vært utsolgt for egenprodusert ved i tre uker nå, og må kjøpe inn for videresalg. I fjor hadde jeg egenprodusert ved på lager til ut januar, rapporterer leverandør Hans-Harald Fallet Habberstad til DinSide.

Habberstad Gård er blant leverandørene som ifølge Norsk Veds hjemmeside leverer til kunder i Oslo. Siden inneholder kontaktinformasjon til en stor mengde vedleverandører over hele landet, gruppert fylkesvis, og er altså et glimrende utgangpunkt for ringerunder etter ved over det ganske land.

Det tømmes

En runde i Oslo-området avdekket følgende lagersituasjon i hovedstaden:

Storleverandøren Løvenskiold-Vækerø har sluttet å levere ved hjem, og er i ferd med å gå tom. I dag, onsdag, mellom klokken 16 og 19 er det imidlertid mulig å kjøpe av restlageret til fjorårets priser ved fremmøte. En annen leverandør, Klaus Aasvangen, rapporterer om tomme lagre, og er utsolgt for vinteren.

Prisvinneren i Oslo-området, Alf Kristian Ruud, tilbyr ved til samme literpris som Løvenskiold-Vækerø, men inkludert frakt. Skal vi dømme etter stemningen i markedet, er det mulig denne prisen kan endres raskt.

Mini-pristest

Her er prisene vi innhentet fra fem av seks Oslo-leverandører vi lyktes i å komme i kontakt med i går, tirsdag 19. september, rangert fra billigste til mest uoppnåelige bjerkeved:

1: Alf Kristian Ruud
1 favn (2400 liter) 1.800 kroner inkludert frakt.

Telefon: 63 85 50 27

2: Løvenskiold-Vækerø
Er i ferd med å bli utsolgt, og har sluttet å levere hjem.

1.000 liter 750 kroner ved oppmøte onsdag mellom kl. 16 og 19

Fossumveien 70, 1359 EIKSMARKA
Telefon 917 48 447

3: Habberstad Gård

1.000 liter 800 kroner. I tillegg kommer frakt på 300 kroner.

Telefon: 958 22 202


4: Otto Kristoffer Kjus
Inklusive frakt: Sekk 60 liter 60 kroner.
Uten frakt: Sekk 60 liter 50 kroner.

Telefon: 920 54 527

5: Klaus Aasvangen, Oslo
Utsolgt for vinteren.

Kjøp nå

Vårt beste råd til vedfyrere i dag er å kjøpe nå. Etter lagersituasjonen å dømme, kan det vise seg både dyrere og vanskelig å gjøre innkjøp av ved etter hvert som vinterkulda setter inn.