Varmepumpen tåler ikke kulde

FEIL: Flere titalls varmepumper solgt i Skandinavia går i stykker når det blir kaldt.

Den japanske produsenten av varmepumper, Panasonic, innrømmer at det flere varmepumpemodellene som er solgt på det skandinaviske markedet innholder feil. Det er solgt 60.000 av disse i Skandinavia.

- Det er en alvorlig feil der en del maskiner går i stykker på grunn av at en fjær i kompressoren kan gå i stykker når det blir kaldt, sier Andre Gisle Joosen, viseadministrerende for Panasonic.

Dette ifølge det svenske tidsskriftet Dina Pengars nettside.

Panasonic sier en melding til kundene at de ønsker å utbedre feilen. Les Panasonics melding her:

Men det er ikke bare Panasonic som har problemer med produksjon og leveranse. Også den kinesiske produsenten av varmepumpen av merket Nordic Air, har levert dårlig vare ifølge Dina Pengar.

- De er av dårlig kvalitet og kommer til å gå i stykker, sier skadekonsulent i forsikringsselskapet Folksam.

Han oppgir at selskapet kommer til å utbetale erstatning for 7.000 forbrukere, hvorav hver skade koster, 16.000 kroner, til sammen 112 millioner kroner. Han mener det er uakseptabelt at en så dyr investering medfører så store utgifter.

DinSide har ikke lyktes i å komme i kontakt med Panasonics avdeling i Norge, men EcoConsult, en av de største distributører av varmepumper i Norge er klar over problemet. Ifølge EcoConsult gjelder problemet følgende modeller E9DKE, E9DKE -3, E12DKE, og E12DKE-3. EcoConsult lover også at alle som har kjøpt de disse modellene gjennom en autorisert forhandler vil få rettet opp feilen kostnadsfritt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: Dina PengarAKTUELT