Vårflørt uten ord

Er du populær hos det annet kjønn? Da vet du kanskje også hvordan kroppsspråket ditt hjelper deg til å bli mer attraktiv? Lær triksene her:

Hvem er du? Kroppsspråket ditt forteller mer om deg enn du tror.

Vil du bli bedre på å sjarmere dine medmennesker uten å si et eneste ord? Her er fem tips til hvordan du kan bruke kroppsspråket bedre:

1) Smil mer
Smilet er det kraftigste og enkleste verktøyet du har for å gi et godt inntrykk. Noen casanovaer av begge kjønn tror fortsatt at det vil gi bedre uttelling å leke mystisk og avvisende. Men det er et svært risikabelt spill.

Et stort smil markerer både selvtillit, godt humør og en positiv holdning. En mann som smiler signaliserer at han ikke er farlig og kan bidra til en hyggelig kveld. Kvinner som tør å smile, forteller samtidig at de ikke kommer til å bite om du vil komme bort for å si hei.

2) Ned med guarden
Flørting er ikke noen boksekamp. Derfor trenger du heller ikke å holde armene opp for å beskytte deg selv mot angrep.

Armene i kryss, hånden foran munnen eller i pannen forteller at du ikke ønsker noen nærmere kontakt. Noen klamrer seg også til drinken som om noen skulle stjele den. Prøv heller å åpne kroppen ved å trekke en skulder tilbake og hvile armene langs siden eller med en albue på bardisken.

3) Bruk øynene
Det er ikke pent å stirre. Men det er lov å bruke øynene og holde øyekontakten når du ser noen du liker. Og om du allerede er i gang med en samtale er jo saken klar: Bruk øynene til å fange hans eller hennes øyne, ikke til å glane på strategiske kroppsdeler.

Øyekontakt forsterker følelsen av å være attraktiv og interessant. Som igjen gjør at du oppfattes som mer spennende og interessant å prate med.

Du kan godt variere øyekontakten innimellom, men unngå for all del å la øynene flakke over andre mennesker i lokalet. Det er en skikkelig turn-off å gi inntrykket av at du slår i hjel tiden mens du leter etter noen bedre å snakke med...

4) Kroppen som speil
Speiling er det som skiller en god flørt fra en helt herlig en - ingenting vil binde deg så raskt til noen som å speile deres bevegelser. Speiling går rett og slett ut på at du skal kopiere signalene som han eller hun sender deg.

Når han lener seg innover for å fortelle deg noe, lener du deg også nærmere. Og når hun tar en slurk av drinken og ser deg inn i øynene, gjør du det samme.

Teorien bak speiling er at vi ofte liker mennesker som er like oss selv. Dersom en person oppfører seg likt som oss vil vi føle at vi er på samme nivå og at vi er i samme humør. Pass bare på at speilingen ikke blir altfor åpenbar, husk at du er en flørt og ikke en mimeartist.

5) Uskyldig berøring
Alle mennesker liker kroppskontakt. Men det er stor forskjell på hva slags kontakt som er akseptabel og ønsket.

Det finnes få eksempler på at en "tilfeldig" hånd på puppen eller dask på rumpa kan anbefales. Langt bedre går det for de kvinner og menn som forstår å bruke enkel og uskyldig berøring som en del av flørten.

Uskyldig berøring starter med å gå nærmere og snakke sammen med mindre avstand. Ikke prøv deg på noen form for berøring før du har blitt akseptert i denne intimsonen. Trikset med uskyldig berøring er å gå sakte frem og holde seg til ufarlige kroppsdeler så lenge som mulig. En sporadisk hånd på albuen passer bra om dere står, ved et bord kan du plassere deg slik at ben eller armer kommer i tilfeldig kontakt.

Husk at kvinner og menn som regel bruker forskjellige signaler når vi flørter. En engelsk undersøkelse viser at kvinner tar initiativet tre av fem ganger, og at øyekontakt er blant de aller viktigste signalene.

Kombinasjonen av smil, øyenkontakt og berøring kan få hjertet til å slå litt ekstra hos de aller fleste. Og nå som du kjenner triksene vil du være i stand til å sjarmere hvem det skulle være med en godt gjennomført flørt. Lykke til!

 

Mozon.no, 16.05.2006