Vårens vakreste brud

Sommerens brylluper nærmer seg. Og det er vel ikke bare Mette-Marit som er ute og sjekke bryllupsmoten? Bli med oss på en guidet tur i brude-butikken, og se de fantastiske kreasjonene.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

La det være sagt med en gang, kjolen er ikke det eneste som koster når du inviterer til et vakkert bryllup. Men prisen for kjolen har likevel mye å si for det totale budsjettet.

Kjoler til 30.000 kr.

I brudebutikken fant vi en ekte brud. Kjolen hennes koster om lag 9.000 kroner.
I brudebutikken fant vi en ekte brud. Kjolen hennes koster om lag 9.000 kroner. Vis mer

Vi tok oss en tur i butikken Brudekjolen i Oslo, og ba om å få se de nyeste og mest trendy kjolene. Prisene varierer fra 4.500 og til 17.000 kroner. For å se alle kjolene, må du klikke på lenkene øverst til høyre.

I Norges-sammenheng virker ikke disse prisene urimelige. En uoffisiell ringerunde til noen brudebutikker forteller oss at det ikke er vanskelig å finne kjoler i 30.000 kroners-klassen.

Ønsker du en skreddersydd modell? Ja, da er det bare du selv som setter prisbegrensningen.

Billigere i Danmark

Det kan lønne seg å dra en tur over Skagerrak for å handle den hvite kjolen.

I brudebutikken Lilly Kjoler koster den billigste kjolen 2.900, og den dyreste 7.300 kroner. Dette prisnivået ligger markant under det norske, på tross av at det ikke er mulig å sammenligne de enkelte kjolene.

- Jeg har mange norske kunder som kommer hit og handler bryllups-antrekket sitt, sier Anny Dissing som er daglig leder i Lilly-kjoler i Aalborg.

Rød brudekjole

Trenden går mot nye farger. Utfordrende farger. Lett-rosa, sølvfarget, blomstret, og ikke minst: Rødt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den røde kjolen passer nok best til en dame som er litt dramatisk av natur, forteller butikksassistenten i Brudekjolen.

Klikk her for å se den røde brudekjolen som koster ikke mindre enn 17.000 kroner.

Eie eller leie?

Det er ikke bare på boligmarkedet du bør stille deg selv dette spørsmålet.

Å kjøpe en brudekjole koster naturligvis mer enn å leie den. Som en tommelfinger-regel koster det drøyt halvparten av kjøps-prisen å leie en kjole.

- De fleste av våre leiekjoler koster mellom 4.000 og 6.000 kroner, sier Pernille Berg som er daglig leder og eier av Brudekjolen.

Av de som fant sitt antrekk i Brudekjolen i fjor, var det bare en fjerdedel som leide.

- I år er det færre som kjøper, og flere som leier. Folks penger sitter ikke like løst som i fjor, så renteoppgangen har sikkert hatt sin virkning, sier Pernille Berg.

Bryllupsplaner? På DinSide Reise kan du i dag lese om flotte og annerledes steder å gifte seg. Klikk her for å komme til artikkelen.

Les også vår tidligere artikkel om å gifte seg i utlandet.