Bør man kjøpe Coca-Cola-bokser i Sverige?

Vår sjekk viser enorme prisforskjeller

Du går glipp av veldig mye Coca-Cola hvis du kjøper glassflasker i Sverige ...

<strong>STØRST ER BEST:</strong> Det er kanskje ingen overraskelse at det lønner seg å kjøpe store flasker. Men visste du HVOR stor prisforskjellen er?
STØRST ER BEST: Det er kanskje ingen overraskelse at det lønner seg å kjøpe store flasker. Men visste du HVOR stor prisforskjellen er? Vis mer
Publisert

Det er ikke et rent lite antall liter brus som finner veien til Norge fra Sverige hvert år. Men er du klar over hvor mye ekstra du faktisk betaler hvis du kjøper glassflasker i Sverige, sammenlignet med 1,5-literflasker?

Se også hvor mye du kan spare på å handle til fredagstaco og lørdagspizza i Sverige.

Styr unna glassflaskene

Okei, så er det kanskje ingen overraskelse at det lønner seg å kjøpe store flasker med brus. Men vi ble likevel overrasket over hvor mye mer brus du faktisk kan få for pengene hvis du velger riktig størrelse.

Som du kan lese ut av tabellen under, så vil det koste deg over 32 kroner literen hvis du bestemmer deg for å slå til med et brett med glassflasker.

Går du derimot for de største flaskene, synker prisen helt ned til åtte kroner per liter. Det kan det bli mye penger av hvis husholdningen din drikker mye brus.

Gå for store Cola-flasker

Kjøper du et brett med bokser på 33 cl, kommer du heller ikke så ille ut av det med en pris på 11 kroner per liter.

Prisene under er ikke inkludert pant. Så er du av typen som ikke gidder å ta vare på boksene til neste gang du skal til Sverige, så kan det være ekstra lurt for deg å gå for de store flaskene, hvor panten totalt sett er mye lavere.

Beholder Størrelse Antall* Pris Pris per liter
Boks15 cl1258,132,2 kroner
Glassflaske33 cl24202,833,8 kroner
Boks33 cl2487,211,00 kroner
Flaske0,5 liter114,428,80 kroner
Flaske1,5 liter448,48,00 kroner
*Vi valgte den billigste pakken vi fant av alle de ulike størrelsene på Maximat på Nordby.

Surrer du med tollkvota?

Det er som kjent mange varer du kan spare mye penger på i Sverige. Også om du går for drikke som inneholder alkohol, og ikke bare brus.

Visste du for eksempel at en Corona-flaske i svenske matbutikker har 3,2 prosent alkohol, men koster også omlag en tredjedel av norsk pris?

Det er ikke bare-bare å holde styr på hvor mye du faktisk kan ha med deg over grensa når gjelder alkohol og tobakk. Her finner du en veldig fin oversikt, som gjør det enkelt for deg å følge reglene.

Skulle det likevel ikke være nok, kan du sjekke ut den nye kvoteappen som også lar deg slippe en tur innom tollen hvis du har med deg for mye.

Vær likevel obs på at du ikke kan bruke appen når du flyr tilbake til Norge.

LES OGSÅ: Her er nordmenns beste svenskekupp

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer