Vår erfaring med Digilog

Digilog har avtale med Bokkilden, Akers Mic, Telenor, Peppes Pizza, og SAS. Det høres fristende ut, men dessverre, for de aller fleste av oss er det for godt til å være sant.

Hvor mange poeng må du ha for å kunne handle?

For å få en CD-plate fra Akers Mic trenger du nemlig 6560 poeng, en pizza fra Peppes krever minimum 4640 poeng, mens en flyreise krever at du har minimum 10.000 poeng. Det er mye...

Når det gjelder flyreisene Digilog tilbyr med SAS, er det noen få turer til 10.000 poeng, for eksempel fra Kirkenes til Evenes (tur/retur).

Vil du derimot reise tur/retur Bodø - Bergen, må du ha hele 59.440 Digipoeng. Åpner du en reklameside per dag, og får 40 poeng hver gang, vil du bruke 1486 dager (ja, det er over 4 år) før du kan besøke svigermor. Er du riktig ivrig på surfingen og åpner to annonser (til 40 poeng) hver eneste dag, må du holde på i over to år.

Sjansen er altså stor for at du har rukket å bli skilt i mellomtiden.

For SAS må imidlertid dette ha vært en glimrende måte å reklamere på. Det kan umulig være mange som har benyttet seg av Digipoengene til å fly landet rundt.

Det er selvfølgelig mulig å åpne flere reklameannonser, men for en "vanlig" privatperson som surfer hjemme etter arbeidstid skal det godt gjøres om han i snitt åpner mer enn 14 annonser i uka.

I utgangspunktet virker det derfor som om du trenger færrest poeng for å kunne kjøpe en pizza fra Peppes. Men for minimumssummen på 4640 poeng får du kun satt tennene i deres billigste pizza, en medium Marguerita med tomater. Ikke så veldig fristende kanskje?

Skal du ha en stor pizza med "vanlig tilbehør", for eksempel pepperoni og ananas, må du ha hele 7160 poeng. Ønsker du å slukke tørsten med Digilog, trenger du ytterligere 1240 poeng for å få en 1 1/2 liter med brus.

Det er totalt 8400 poeng, og åpner du ett reklamevindu per dag, og får 40 poeng per gang, vil du bruke hele 210 dager på å samle nok poeng. Åpner du to annonser hver dag vil det ta 105 dager før etegildet kan fullføres.

Beklager Digilog, men det gidder ikke vi.

Har du spart opp 2000 poeng kan du imidlertid få 50 kroner i rabatt på bøker hos Bokkilden. Det er i hvert fall oppnåelig for de aller fleste, og er nok Digilogs beste tilbud.

Hva synes vi om Digilog?

Tanken bak Digilog-konseptet er forsåvidt grei nok. Ulempen er at du virkelig må jobbe for poengene. Det tar altfor lang tid før du får valuta for å se på all reklamen, drømmen om å fly med SAS kan du ihvertfall se langt etter.

Da vi lastet ned "Diggeren" fikk vi i begynnelsen sett mange reklamevinduer. Men, og det er et kraftig men her.

Etterhvert som du begynner å samle poeng virker det nemlig som om det går lenger og lenger tid mellom hver gang du får mulighet til å se på nye reklamer. Og uten reklame, ingen poeng...

Vår erfaring på dette punktet støttes også av erfaringene til våre lesere. To av våre lesere har fortalt at de brukte rundt 6 måneder, med vanlig surfing om kvelden og intensiv helgesurfing, på å samle nok poeng for å kunne kjøpe seg en stor pizza.

Det er lang tid å vente, og definitivt ikke løsningen for deg som blir sulten foran datamaskinen. Er du derimot en av de som ikke klarer å rive deg vekk fra datamaskinen, eller surfer på jobben kan Digilog være et alternativ.

En av våre lesere kan fortelle at hun har cirka 55.000 poeng. 45.000 av dem brukte hun nærmere 3 år på å skaffe, mens 10.000 av poengene ble vunnet i en konkurranse.

Det er altså mulig å samle opp mange poeng, men du skal være rimelig iherdig på surfingen, og vel forberedt på å ta tida til hjelp.