Vant du en strømregning?

Se dagens strømtips, som også stakk av med den gjeve premien!

Publisert
Sist oppdatert

Dagens strømsparetips kommer fra Erik Nore.

Jeg testet min 16 år gamle OSO 300 liters varmtvannsbereder med en enkel "energimåler" fra Clas Ohlson. Den var ikke spesielt varm på utsiden.. den var lunken som alle andre VV-b.

Over mange dager da vi var bortreist, det vil si null forbruk av varmtvann, var energiforbruket (varmetapet) 5,5 kWh i døgnet. Dette tilsvarer en varmeovn på 230 w som står på kontinuerlig 24 timer i døgnet, 365 dager i året!

Vant du en strømregning?


Sagt på en annen måte: Kok opp 1 l vann og hell det ut... mer enn 60 ganger pr dag!

Jeg hadde tilfeldigvis en halv rull med Glava liggende, og pakket inn varmtvannsberederen. 10 cm rundt på siden og det dobbelte på toppen.

For å gjøre den mest mulig lufttett pakket jeg det hele godt inn med byggplast. Resultat: nå "lekker"den mindre enn 2 kWh i døgnet. "Varmeovnen" er redusert til ca. 80 W.

Dette er nå 1,5 år siden og jeg sparer nå over 1300 kWh i året og det helt automatisk. Varmtvannsberederen står i en bod hvor jeg ikke har noe spesielt behov for varme og i hvert fall ikke året rundt, dessuten har jeg bedre kontroll på varmekildene.

Det er vel unødvendig å si at Glavaen ble spart inn på 3mnd.

Stor konkurranse

DinSide hatt en løpende strømsparekonkurranse i hele januar, i samarbeid med Wilfa. Vi har etterlyst de små grepene våre lesere tar i hverdagen for å kutte strømregningen. Vi har publisert et nytt strømsparetips hver dag, i fire uker, og tre heldige lesere har vunnet hver sin varmeovn fra Wilfa.

Konkurransens første vinner
Konkurransens andre vinner
Konkurransens tredje vinner

Dagens strømtips er også konkurransens vinner. Premien er at vi dekker en strømregning med inntil 10.000 kroner. Vi gratulerer Erik Nore med seieren!

Les mer om konkurransen her.

Se alle de andre tipsene her:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer