Vanskelig å snakke om hygiene

Hygiene er en svært vesentlig del av seksuallivet, men også et tema det kan være vanskelig å snakke med en partner om. Kjønn kan lett komme til å lukte vondt når de har vært innestengte over tid, og ikke fått vann eller luft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vanskelig å snakke om hygiene
Hygiene er en svært vesentlig del av seksuallivet, men også et tema det kan være vanskelig å snakke med en partner om.
Kjønn kan lett komme til å lukte vondt når de har vært innestengte over tid, og ikke fått vann eller luft.

Av Elsa Almås

Vond lukt er ikke farlig, men lukten kan være tegn på at det eksisterer gode forhold for bakterier å utvikle seg i. En del av den seksuelle hygienen har mest estetisk betydning: Det er mye hyggeligere å ha sex når begge er rene og lukter godt. En annen del av den seksuell hygienen er viktig for å forebygge infeksjoner, og seksuelt overførbare sykdommer.

La det være en generell oppfordring at en vasker seg regelmessig, at en skyller godt mellom alle hudfoldene. Menn bør trekke forhuden tilbake og
skylle bort den ”osten” som lett danner seg der. Intimspray anbefales ikke, dels fordi de stoffene som finnes i sprayen kan være irriterende for huden, dels fordi frisk og ren kjønnsluft er en viktig og positiv del av den seksuelle opplevelsen!

Under samleie er det viktig å ikke overføre bakterier fra endetarm til skjede. Anal kontakt bør aldri etterfølges av vaginal kontakt, uten at en
har skiftet kondom eller vasket seg. Dersom det er et problem å be partneren vaske seg før sex, kan en jo foreslå
at en innleder det seksuelle samværet med et felles bad eller dusj!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!