Valuta i rommet

En ny valuta skal være underveis, en særlig romvaluta...

Publisert
Sist oppdatert

Innen kort tid lanserer et engelsk valutavekslingsfirma en særlig romvaluta, som skal benyttes når romturismen innen for nærmeste fremtid ventes å bli virkelighet. Det skriver business.dk.

Quid

Valutaen kalles Quid, som er forkortelsen for ikke mindre enn følgende: Kvasiuniversell intergalaktisk valør. Samtidig er Quid også engelsk slang for kontanter.

<strong>Slik ser den nye romvalutaen ut! <i>Bilde:</strong> BusinessWire.</i>
Slik ser den nye romvalutaen ut! Bilde: BusinessWire. Vis mer

Verdien av en Quid er cirka 70 norske kroner, og valutaen er forsynet med serienummer for å forhindre forfalskninger. Myntene er ovale med avrundede kanter,
gjennomsiktig med en farget "boble" med et motiv. Dette skal etter sigende forstille en sol omringet av åtte planeter. Boblene har forskjellig farge, avhengig av myntens valør.

Veksling på månen

Vanlig mynter kan ikke brukes i rommet, da deres skarpe kanter kan forårsake skade på utstyr og mennesker. Plastikkort fungerer heller ikke, da magnetstripen ikke tåler strålingen. Og chip og pinkoder virker heller ikke når man er lang fra jorden...

Det engelske valutavekslingsfirma har dessuten søkt om lov til å åpne det første vekslingskontoret på månen. Vi lurer på om Mars er neste på listen?

Kilde: www.business.dk og BBC News.

Mer om bank & finans:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer