Valget: Se nettvelgernes dom

Høyre er Norges største parti også på DinSides gallup. Arbeiderpartiet er likevel hakk i hæl.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tusenvis av mennesker har tatt DinSides valgtest, og lagret på våre servere ligger informasjon om partiene som passet best med de anonymiserte lesernes preferanser.

Trykker du på lenkene til høyre, kan du se hva våre lesere har stemt på de ulike spørsmålene, eller du kan trykke her for å ta valgtesten selv.

Høyre mot valgseier

Dette er basisen for vår gallup. Den dekker ikke et representativt utvalg av befolkningen, men gir likevel et interessant bilde av det politiske landskapet foran valget.

Om lag 46 prosent av våre lesere har svart at testen treffer eksakt, mens rundt 40 prosent har sagt at den stemmer sånn noenlunde. Vi har derfor sett både på partiet som passet lesernes preferanser best og partiet som passet nest best.

   1,4 9,4 31,1 8,2 7,4 5,8 31,4 5,3
Partiene som traff lesernes preferanser best.


Tallene viser den samme tendensen som i offisielle meningsmålinger i det siste; Høyre er Norges største parti med 31,4 prosent av stemmene.

Flere for Ap

Hos oss får Arbeiderpartiet nesten like mange stemmer som Høyre, faktisk 31,1 prosent. Flere har faktisk fått AP enn Høyre som nest beste treff.

   4,6 6,1 18,5 14,5 20,8 10,9 13,2 11,3
Partiene som traff lesernes preferanser nest best.


SV får faktisk tredje flest stemmer med 9,4 prosent, men kun 6,1 prosent fikk partiet som nest beste treff. Senterpartiet får 8,2 prosent av stemmene, og så mange som 14,5 prosent fikk SP som andre parti.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samme tendens ser vi for Venstre, som får 7,4 prosent av stemmene og hele 20,8 prosent som andre parti.

Vi ser også at Fremskrittspartiet har få tilhengere blant DinSides lesere; henholdsvis 5,3 og 11,1 prosent av stemmene.

Du kan nå se hva leserne har stemt på hvert av de 45 spørsmålene i Valgtesten.

Jeg vil se hva leserne har stemt på spørsmålene
Jeg vil ta Valgtesten