Valentine uten kjæreste

Er du allerede lei av kyssende kjærestepar? Slik overlever du Valentine's Day som singel:

Bestevenninnen din sprudler over når hun forteller om hvordan hun har tenkt å overraske kjæresten på Valentine's Day. Kollegaen din klarer nesten ikke vente til hun ser hva typen finner på.

Selv er du singel for tredje året på rad og kjenner et gryende hat for hele feiringa.

- For kjærlighetssyke single kan nok Valentine's oppleves like kjipt som når rakettene fyres av nyttårsaften klokka tolv, og man ikke har noen å kline med, sier Cecilie Kjensli. Hun er redaktør for Cpunktet.no og ekspert på det nye nettstedet Singellivet.

Lurer du på hvorfor du ikke finner deg en kjæreste? Ta den store singeltesten her:

Ta sjansen og sjekk!
Hun synes likevel ikke det er noen grunn til å deppe eller synes synd på seg sjøl. Det gjør deg bare mer uattraktiv, mener hun, og råder deg til å være din egen Kirsten Giftekniv.

- Valentine's må jo være verdens beste sjekkedag. Gir du oppmerksomhet til den du går og lusker på denne dagen, får du sikkert fin respons. Det gjelder å "gutse" litt!

- Send en hyggelig melding eller mail eller foreslå en kaffe etter jobb med noen du liker. Gå på nett og møt likesinnede som også sitter med store oppsvulma bankende hjerter i halsen, oppfordrer Kjensli.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange treffer drømmedama eller drømmetypen på nettet. Slik blir du en god nettsjekker:

Demonstrer mot klisset
Hvis bitterheten derimot har bitt seg fast og du ikke klarer å komme deg ut av gjørma, er det bare å gjøre det beste ut av situasjonen, mener komiker Anders Tangen.

- Mobiliser til politisk korrekt korstog mot slike kommersielle, amerikanske påfunn som Valentins-dagen. Dersom du vil ta den helt ut, kan du starte en folkeaksjon mot Valentins-dagen og gå i demonstrasjonstog, foreslår han.

Komikerkollega Christer Torjussen synes det må være lov å ta i bruk alle midler for å skaffe seg litt oppmerksomhet på kjærlighetsdagen.

- Still deg på et hjørne med en misteltein over hodet og gjør trutmunn. Har du ikke misteltein, improviser! Persille, mose eller en tjafs ugress funker det også, sier Torjussen til Mozon.no.

Gode singel-råd
Har du ennå ikke funnet løsningen på hvordan du skal takle de sprudlende, overlykkelige parene rundt deg? Vi gir deg flere råd:

Inviter en fremmed
Bestill bord for to på en restaurant. Still deg opp ved utenfor restauranten og inviter første og beste person som runder hjørnet. Er det evigheter siden du har vært på date? Her finner du knepene som redder deg:

Skriv et kort
Kjøp et romantisk kort og skriv ned fem gode grunner til at du elsker deg selv. Legg kortet i veska di og dra det fram når du kommer på jobben. Da får du en hyggelig start på dagen, og ingen kan vite at det ikke er fra en høy og mørk beundrer.

Kjøp blomster
Ring blomsterbutikken og bestill 20 røde roser til din egen adresse. Greit nok - det er litt dyrt, men du har helt sikkert gjort deg fortjent til dem! Dessuten vil naboene legge merke til at det henger en bukett på døra di.

Gå på kino
Hvis du tør ta sjansen, gå og se en romantisk komedie på kino alene. Kanskje er skjebnen på din side, og plasserer deg sammen med en kjekk, singel mann eller en vakker kvinne.

Gled de gamle
Stikk innom en gammel tante eller onkel med en flaske portvin og røde roser. Sånt går det gjetord om i etterkant.

Vær bitre sammen
Inviter alle single kompiser og venninner hjem til deg. Dann deres egen singelklubb, drikk masse vin og spis kilovis med sjokolade mens dere rakker ned på alle de kjedelige par-vennene som bare sitter hjemme og kliner.

Kjipt med kjæreste
Lag deg en liste over alle ulempene med å ha kjæreste. Bruk fargerike tusjer og pynt arket så det blir skikkelig fint. Heng lista opp på kjøleskapet slik at du kan se på den når sentimentaliteten holder på å overmanne deg.