Vakre kvinner som dop for gutter

En vakker kvinnes ansikt har samme påvirkning som penger, sjokolade og kokain på en ung manns hjerne, hevder amerikanske forskere.

Vakre kvinner som dop for gutter

En vakker kvinnes ansikt har samme påvirkning som med penger, sjokolade eller kokain på en ung manns hjerne, hevder amerikanske forskere.

Forskere ved Harvard - universitetet i Boston i USA har brukt hjerneskanning i sitt forskningsprosjekt på hvordan unge menn reagerer på skjønnhet.

Deltakerne i undersøkelsen ble vist bilder av forskjellige kvinneansikter. Kun ved bildene av kvinner mennene fant pene trigget nytelsessenteret i hjernen, som man fra før av vet reagerer på mat, stoff og penger, skriver nyhetsbyrået Reuters Health.

Forskerne fant også at unge heteroseksuelle menn ikke har problemer med å se at en annen gutts ansikt er vakkert, men det er kun ved synet av ansiktet til en vakker kvinne man kan se utslag i nytelsessenteret.

- Det ser ut til at det kan være forskjell på hva hjernen liker og hva den ønsker seg, sier forfatter bak studien Dr. Hans Breiter ved Massachusettes General Hospital i Boston.

Studien er publisert i novemberutgaven av legetidsskriftet

Silje Stavik mozon.no 12.11.01