Uverdig med barneforsikring

Barneombudet mener samfunnet bør ta det økonomiske ansvaret.

Reidar Hjermann synes staten bør ta den økonomiske byrden. Foto: Barneombudet
Reidar Hjermann synes staten bør ta den økonomiske byrden. Foto: Barneombudet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barneombud Reidar Hjermann mener det er samfunnets ansvar å gi barn et verdig liv etter ulykker, og synes det er uverdig at ett av fire norske barn har egen forsikring.

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt uttalte til NRK i helgen at forsikringsbransjen feilinformerer kundene når de ikke opplyser om at Overformynderiet i stor grad bestemmer over pengene som blir utbetalt på private barneforsikringer.

Les mer: Huitfeldt vil rydde opp

Kanalen viste flere reportasjer hvor foreldre ble nektet nødvendige investeringer fordi Overformynderiet satte foten ned. Nå mener barneombud Reidar Hjermann at private barneforsikringer burde være unødvendig.

- Det er samfunnet, og ikke foreldrene, som skal ta de tunge løftene. Hvis alternativet til privat forsikring for noen barn er å havne på gamlehjem, så er det samfunnet som svikter sitt ansvar overfor barna, sier Barneombudet til NRK.

KOMMENTAR: Tre gode grunner til å droppe barneforsikringen

Han mener regjeringen bør sørge for at alle barn har den nødvendige sikkerheten gjennom folketrygden. Forsikringsbransjen er også enig i at de statlige forsikringsordningene ikke er gode nok.

- De fleste av oss ønsker at folketrygden kunne sikre uføre en like god økonomi som funksjonsfriske. Slik er det dessverre ikke. Hvert år takker hundrevis av foreldre skjebnen for at de var forutseende nok til å tegne barneforsikring når ulykken var ute. Det er uheldig hvis denne saken medfører at noen foreldre velger bort noe de senere angrer bittert på, sier kommunikasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon i en pressemelding.

Les også: Verdiløse barneforsikringer