<B>BEDRE BETINGELSER:</B> Dette er noen av butikkene som gir deg utvidet åpent kjøp denne julen. Foto: Nettbutikkene
BEDRE BETINGELSER: Dette er noen av butikkene som gir deg utvidet åpent kjøp denne julen. Foto: NettbutikkeneVis mer

Utvidet bytterett i julen

Mange butikker gir deg ekstra lang bytterett denne julen.

Bytterett er ingen selvfølge. Når du handler en vare i et fysisk varehus har du ingen lovfestet rett til å kunne bytte en intakt vare du ikke er fornøyd med.

Når butikkene lokker med angrerett og åpent kjøp i en viss tidsbegrenset periode, er det fordi butikkene ønsker å lokke til seg deg som kunde. Mange butikker, som for eksempel en del eketronikkforretninger har 30 dagers åpent kjøp, noe som gir deg mulighet til å levere tilbake varen innen 30 dager, dersom du er fornøyd med det.

Når du handler på nett har du automatisk to ukers angrefrist. Angrerettloven gir deg nemlig 14 dagers frist på å returnere en vare etter et fjernsalg, selv om du har åpnet emballasjen. Kjøp på nettet defineres som fjernsalg.


Bedre rettigheter i julen

I julen er det mange av disse butikkene som utvider tilbudet om åpent kjøp. For noen dager siden fortalte vi om Elkjøp, Lefdal og en rekke andre elektronikkbutikker som gir 30 dagers returrett fra og med pakkene åpnes på julaften, på alle varer som er solgt under julehandelen.

Men en rekke andre butikker har vel så gode tilbud til kundene sine. Nettbutikken til Jack & Jones og Vero Moda utvider angreretten, og lar deg vente til 31. januar før du trenger å bytte varene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen butikk som gir de utvidet angrefrist er Bokkilden.no, som lar deg returnere alle varene til og med 20. januar.

Barneshoppen.no, som selger alt mulig rart til barna, har utvidet angreretten til 10. januar i år.

Sportsgiganten XXL har utvidet angreretten på varer kjøpt i nettbutikken. Kjøper du varen før jul, kan du vente helt til 15. januar neste år med å returnere den.

Nettbutikken Net on Net tilbyr utvidet angrerett og åpent kjøp til og med 10. januar. En annen butikk i nesten samme gate er Amiento Datakjeden, som utvider returretten på alle ordrer som legges inn fram til og med 31. desember i år.

Dette er nok bare noen av butikkene som tilbyr utvidet angrerett. Vet du om flere? Del dine tips med andre lesere i debatten under.

Gavepakke fra elektronikkjede

Enkelte butikkjeder går lengre enn de fleste i å gi kundene særfordeler. Elkjøp er en av dem.

For noen dager siden kunne DinSide fortelle at denne julen vil Elkjøp gi en ekstra gode til kundene sine denne julen. Storbutikken kommer til å la deg bytte inn varer som er kjøpt hos konkurrentene - uten at du trenger å vise kvittering.

- Har du fått et produkt til jul som er kjøpt hos en av våre konkurrenter, så bytter vi den for kunden, har informasjonssjef Åshild Indresøvde bekreftet for DinSide.

Varen må selvfølgelig finnes i Elkjøps sortiment, og du vil bare kunne kreve pengene tilbake dersom du har med deg en Elkjøp-kvittering.