<b>Smilende, unge menn: </b>Vil du høre og se dem i Bergen er det billetter på Finn. Ikke er de dyre heller.
Smilende, unge menn: Vil du høre og se dem i Bergen er det billetter på Finn. Ikke er de dyre heller.Vis mer

Utsolgte konserter vrimler på Finn

Liverpool i Oslo eller Coldplay i Bergen?

Siden 2007 har det vært forbudt å selge billetter til sports- og kulturarrangementer videre med fortjeneste. Én større videreselger har fått bot, men småselgerne holder på i beste velgående. Det er imidlertid ikke alle arrangementer som selges til høyere pris enn den opprinnelige.

Alan Jackson-krakket

Den amerikanske countryartisten Alan Jackson har mange tilhengere i Norge, og de 20.000 billettene som ble lagt ut til konserten hans i Bergen travpark forsvant raskt. Det ble derfor berammet en konsert til i Norge, denne gangen i Skien. Mange østlendinger foretrekker tydeligvis å dra hit, for Finn flommer over av billetter til Bergenskonserten. Mens den opprinnelige prisen var 605 kroner, selges nå billetter ned til 200 kroner. Og noen selger også flybilletter til Bergen og hotellovernattinger til rabattert pris.

Et lite Birken-krakk også?

Birkebeinerløpet og Birkebeinerrittet (på sykkel) er arrangementene som nærmest så ut til å kunne vokse inn i himmelen. Arrangørene har nå lagt inn en dag til med sykkelritt, den såkalte Fredagsbirken. Det er like langt og går i samme trasé som lørdagsrittet, men i motsetning til de mange reglene i tradisjonsbirken er det her bare to klasser, for damer og herrer. Rittet har heller ikke de merkekravene som har sprengt innvollene ut av halsen på generasjoner av mosjonister.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil du delta i Birkebeinerrittet, som er utsolgt for over et halvt år siden, kan du stadig det. Fredagsbirken selges på Finn med rabatt, i tillegg til at noen slenger med engangslisensen også. På rittets nettsider står det hvordan man går frem for å selge plassen sin, så arrangøren har tydeligvis ingenting i mot dette parallellsalget.

ICAs kjøpmenn skal kanskje bli med Hagen til Sveits, for Ica selger nå 50 billetter til det "ordentlige" Birkebeinerrittet til selvkost på Finn.

Coldplay og U2

Det er også et visst utvalg av billetter til Coldplays konsert i Bergen 19. august (og også til konserten i Stockholm). Privatpersonene som selger bergensbillettene er stort sett nokså beskjedne på prissiden, mens Stockholmsmarkedet domineres av profesjonelle videreselgere (såkalt svartebørssalg er stadig lovlig i Sverige) med adskillig større sans for profitt.

Hva? En utsolgt Lyn-kamp?

Sist det var utsolgt: Dette bildet av Lyns fotballgruppe ble tatt sist laget spilte for utsolgt stadion.
Sist det var utsolgt: Dette bildet av Lyns fotballgruppe ble tatt sist laget spilte for utsolgt stadion. Vis mer


Jo, du leste riktig. Lyns hjemmekamp i kveld (onsdag 5. august) er utsolgt. Noen mener det kan skyldes motstanderen Liverpool mer enn hjemmelaget. På samme måte som i kampen mot Vålerenga ifjor, forventes Liverpool å stille med sitt sterkeste lag og Norges nest største supporterklubb (Liverpools) vil omkranse gummiasfalten på Bislet stadion.

Den hardeste fansen tør jo som kjent ikke se på når de er på banen og de aller mest lojale tør ikke engang å gå på kampene. Frykten for det meritterte Oslo-laget får nå tilhgengerne til å ombestemme seg og legge ut billettene på Finn. Og her er det store avslag for dem som trives blant identitetsforvirrede wannebe-engelskmenn.