Drømmer du om sol og varme? Beklager - det er utsolgt
Drømmer du om sol og varme? Beklager - det er utsolgtVis mer

Utsolgt til Syden!

Nordmenn rømmer landet, og det finnes ikke ledige plasser å oppdrive på sydenturer til og med mars. – I påsken ser det også dårlig ut, konstaterer Heidi Jondalen, markedssjef i Star Tour, som forteller at salget av sydenturer er doblet siden i fjor.

- Det er nok det dårlige været som er skyld i at så mange foretrekker å dra til varmere strøk i år, sier Heidi Jondalen til DinSide. – Vi merker også at folk er mye tidligere ute med å bestille reiser, og allerede nå har mange funnet ut hvordan de skal tilbringe sommerferien.

LES OGSÅ:

Gullår

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Star Tour fraktet over 370 000 nordmenn til Syden i fjor, og merker nå en enorm pågang av folk som vil rømme fra kulderekorder og snø. – Vi ligger foreløpig langt over fjorårets salg, og jeg regner med at dette vil bli et gullår for Star Tour, forteller Jondalen til DinSide.

– Hos Vingreiser er det også fullt, sier Petter Haugen butikksjef hos Ving. Både Februar og Mars er fullbooket, og det er bortimot umulig å oppdrive restplasser. –Slike tendenser har vi ikke sett på lenge, spesielt ikke med tanke på at Februar og Mars vanligvis regnes som lavsesong.

–På våre internettsider ser vi også en økende interesse for sydenturer, og nå regner vi med å selge for rundt 20 – 30 millioner kroner gjennom internett, legger han til.

Følg med på nett

Star Tour vil med å komme på nett med online bestilling av både flyreiser og restplasser i midten av April, sier Heidi Jondalen til DinSide. – Vi ser på Internett som strategisk viktig for våre kunder, ikke minst fordi de lettere kan skaffe seg informasjon om våre destinasjoner, legger hun til. Hovedkonkurrenten Ving har vært på nett i et år, og har lagt ut 80 prosent av sine flyreiser på nettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nettstedet vårt vant nylig prisen for Norges beste reiselivsmarkedsfører på Internett, og vårt daglige reisemagasin er også populært blant våre kunder, forteller Petter Haugen i Ving.

Hvordan komme seg til Syden

- Et tips er å selv ta kontakt med et hotell i Syden, og så kjøpe en flybillett på et vanlig rutefly, forteller Jondalen. Vi har imildertid noen ledige restplasser ledig i påsken, legger hun til. Petter Haugen i Ving anbefaler at du daglig sjekker restplassoversikten på Ving sine hjemmesider, men legger til at det kan være vanskelig å finne noe dersom du ønsker å dra nå.

Ving

Star Tour