Utsetter du denne regningen koster det skjorta

Mange nordmenn får i disse dager bompengeregninger fra ferieturen, inkludert rushtidsavgiften fra nabolandet.

<b>DYRERE I RUSHEN:</b> Rushtidavgiften må betales, nå også i Sverige Foto: SCANPIX
DYRERE I RUSHEN: Rushtidavgiften må betales, nå også i Sverige Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste vet at en får gebyrer og purringer om regningen ikke betales, men det er sjelden at 22 kroner kan bli til 500 kroner ved første purring. Men det kan fort bli tilfellet om du ikke betaler Sveriges rushtidsavgift i tide.

Høyt purringskrav

Juridisk rådgiver Lina-Maria Linge i Forbruker Europa, forteller at de får mange henvendelser der bileiere har fått hakeslepp av gebyret som følger når de ikke har rukket å betale avgiften i tide.

- Vi får jevnlig henvendelser hvor folk ikke har rukket å betale, eller rett og slett ikke har skjønt hva avgiften gjelder, som får skyhøye purringskrav.

SLIK SER DEN UT: Har du mottat en av disse regningene i posten bør du betale før fristen går ut, om ikke vanker et gebyr på 500 kroner. Foto: PRIVAT
SLIK SER DEN UT: Har du mottat en av disse regningene i posten bør du betale før fristen går ut, om ikke vanker et gebyr på 500 kroner. Foto: PRIVAT Vis mer

Les også: Elbilisten kastet ut av kollektivfeltet


Siden 2013 har det vært flere rushtidssoner i Stockholm og Gøteborg, og fra 2015 har også utenlandsregistrerte biler fått denne avgiften.

- De fleste henvendelsene vi får gjelder de som ikke helt har forstått hva det gjelder, og har unnlatt å betale. Da følger et gebyr på 500 kroner - eller mer, om en har oversett dette også.

Slipper ikke unna

LINA-MARIA LINGE: Advarer folk mot å drøye å betale avgiftene fra Sverige. Foto: FORBRUKER EUROPA
LINA-MARIA LINGE: Advarer folk mot å drøye å betale avgiftene fra Sverige. Foto: FORBRUKER EUROPA Vis merOm du først har unnlatt å betale første regning, er det lite du kan gjøre for å slippe gebyret på 500 kroner.

- Om du først har mottatt regningen på 500 kroner, er det lite som gjør at du kan slippe unna. Mener du at du har en god sak, kan du forsøke å ta det til Skatteverket ved Trängselskattesektionen i Sverige. Informasjon om klageadgang finnes på Transportstyrelsen sine hjemmesider, fortsetter Linge.

Les også: Pass på bilen i sommer

Forbruker Europa kan fortelle at de har vært i kontakt med forbrukere som har betalt regningen bare et par dager etterpå, men opplevd at purregebyret da også har kommet.

Her lønner det seg altså ikke å ta noen sjanser.

Artikkelen ble sist oppdatert 3. august 2016