Utroskap sitter i genene

Instinktet fører til at kvinner med fast partner kan bli fristet til utroskap visse dager i måneden, sier forskere.

Publisert
Sist oppdatert

En ny forskingsrapport sier at kvinners seksuelle instinkter er så sterke at noen kvinners preferanser kan forandres kraftig når de har eggløsning.

Ofte vil kvinner i den perioden se etter menn med gener som vil gi sterke, sunne barn.

Studien, som er gjort av forskerne ved universitetet i Sterling, sier at dette er grunnen til at så mye som 10 prosent av alle barn blir oppdratt av fedre som ikke er klar over at de ikke er faren.

Kvinner tiltrekkes av maskuline ansikter når de har eggløsning, sier forskerne ved universitetet i Sterling til BBC.

De har forsøkt å sette fingeren på instinktene som får kvinner til å være utro i den perioden de er fruktbare.

To grupper av frivillige kvinner ble plukket ut. En gruppe ble testet da de hadde eggløsning, den andre på et annet tidspunkt i syklusen.

Begge grupper ble vist et data-generert bilde av et mannlig ansikt som de kunne forandre elektronisk til å bli mer eller mindre maskulint.

Gruppen som ikke hadde eggløsning lagde ansikter med flere feminine trekk, mens kvinnene som hadde den fruktbare perioden foretrakk menn med mer maskuline trekk.

Dette, sier forskerne, er instinkter. Mens feminine trekk antyder en mann med mindre testosteron, som trolig er mer trofast, antyder de maskuline trekkene bedre gener, som kan gi sunnere, sterkere barn.

Mozon.no, 30.10.2002

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer