Utro på julebordet

Gleder du deg til julebordet? Husk at julefesten også kan gi utløp for forbudte følelser.

Apotekene melder om økt salg av potensmidler og de moralske tømmermennene lever i beste velgående. Spesielt dersom man har vært litt for nær den søte brunetten eller den flotte, høye salgssjefen.

Men hvorfor er det akkurat på julebordet at sidesprangene herjer og ikke på sommerfesten?

Les også saken: Slik overlever du julebordet

Faller for fristelsen
- Det kan virke som det er mer lovlig å være utro på julebordet. Og dersom det er med jobben er det jo opplagt. De fleste flørter litt på arbeidsplassen, og har man gått og kikket på hverandre et år er det jo lett å falle for fristelsen, sier sexolog Joan Ørting til danske Ekstrabladet.

Men hva regnes som utroskap? Sex med en annen enn partneren? Å kline med en annen? Eller roting på dansegulvet?

Bestem hjemmefra
Ifølge Joan Ørting kan du selv forhindre at uhellet skjer.

- Ta beslutningen før du går stivpyntet til Den Store Festen. Tenk igjennom hva som er greit, og hva som er forbudt. Da er sjansen større for at du greier å overholde det, sier hun.

Psykolog Elsa Almås mener at utroskap er en konsekvens av et følelsemessig utilfredsstillende parforhold.

- Vi er midt i høysesongen for julebord og firmafester. Flørten er aldri langt unna, og et lite sidesprang er fristende i en opphetet feststemning. Utroskap er et signal om at parforholdet ikke er bra nok, sier psykolog Elsa Almås til Mozon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er hennes råd for hvordan du skal takle utroskap:

Unngå pinligheter
Dersom man likevel ikke greier å holde fingrene fra fatet og ender i kopirommet med sjefen, kan det bli en pinlig affære. Det aller beste du kan gjøre er å glemme hele greia med en gang.

- Få det ut av verden, og finn kjapt ut om forholdet skal fortsette, eller om det bare var en litt for morsom kveld, sier Ørting.

Dersom det er partneren din som skal av gårde på fest, bør du være litt smart, slik at lysten på et sidesprang minimeres.

- For menn gjelder det å rose kvinnen, slik at hun føler seg bekreftet. Men ikke gi henne sex - da blir hun bare enda kåtere. For menn er det derimot helt omvendte regler som gjelder. En ’’kjappis’’ får mannen til å føle seg stor og sterk, og han vil ikke bruke krefter på å score hos sine kollegaer, sier Ørting.

Vil du bli julebordets dronning? Tipsene finner du her:

 

Mozon.no, 24.11.2006