Utnytt gratistelefonene!

Ikke vær dum, ring gratis når du kan! Pugg disse: 800 38 000 og 800 62 800.

Har du glemt mobilen, eller er batteriet flatt? Hva gjør du når du bare må gi en beskjed, og telefonautomaten kun tar kort? Bruk "Gratistelefonen" fra Gratistelefonen AS eller "Ring Gratis" tjenesten fra Telenor.

OK, dessverre må du bo på det sentrale østland for å ha utbytte av denne artikkelen. Men frykt ikke - selv om du bor i Bergen, Tromsø eller indre nordfjord. Snart er tjenestene tilgjengelig for alle nordmenn.

Er du i knipe?

Du er forsinket. Alt som kan gå galt har gjort det, men du må gi en beskjed. Du kjenner sikkert følelsen, og vet at den er vannvittig irriterende. Heseblesende løper du til nærmeste telefonkiosk i troen på at redningen er nær.

Den første kiosken du kommer til er selvfølgelig en korttelefon. Det er vel og bra såfremt du har kjøpt et telefonkort, men det har du som regel glemt. I en slik situasjon kan du også være sikker på at det heller ikke er et eneste kortutsalg i sikte.

Mynttelefonene blir stadig færre, og finner du endelig en kan du være sikker på at den ikke virker. Ulempen er at du først finner ut dette etter at den har spist opp alle myntene dine. Hva skal du gjøre?

Alternativ 1: Telenors Ring Gratis

Via Telenors "Ring Gratis" kan du ringe gratis til alle fasttelefoner i hele landet, fra hjemmetelefonen eller fra en hvilken som helst telefonkiosk.

Befinner du deg tilfeldigvis på det sentrale østland finner du en telefon (kortautomat, myntautomat eller fasttelefon) og ringer 800 38 000. Nå ringer du gratis. Ulempen er at du blir avbrutt av reklame med jevne mellomrom, men hva gjør det?

"Ring Gratis" fra Telenor er tilgjengelig for abonnenter i Oslo og Akershus. Du kan ringe Telenor-abonnenter over hele landet. Foreløpig er tjenesten sperret for oppringning til mobiltelefoner, utlandet, datatrafikk og Teletorg-nummer. For å hindre at bedrifter og offentlige kontorer må bruke tid på reklame-avbruddene, vil ikke Ring Gratis kunne benyttes i kontortiden fra 08.00-16.00 på hverdager.

Den som vil benytte Ring Gratis trenger ikke å registrere seg, kun ringe 800 38 000. Du kan ringe fra
enhver privattelefon eller betalingstelefon i Oslo og Akershus.

Alternativ 2: GratisTelefonen

Dessverre kan du ikke bruke "GratisTelefonen" fra automater. Gratistelefonen kan du kun bruke fra din faste hjemmetelefon. I tillegg må du registrere deg. Når du har tegnet deg som abonnent, kan du etter 2-3 dager begynne å bruke "GratisTelefonen". Tast prefikset: 800 62 800, ønsket telefonnummer og deretter avslutte med firkanttast #. Lagrer du prefikset i telefonen din blir jobben din minimal.

Mens samtalen blir koblet opp hører du en reklamespot på 10 sekunder. Rett etter denne får du kontakt med den du ringer til og dere kan begynne å prate. Etter 45 sekunder kommer andre reklamespot som begge hører. Så kan du prate i 1,5 minutter før neste reklamespot kommer. Denne rutinen gjentar seg til samtalen er over. Alle reklamespotter er av 10 sekunders varighet.

For å bruke "Gratistelefonen" kan du for eksempel gå til internettsiden til GratisTelefonen og klikke på send. Innen tre virkedager blir du registrert. GratisTelefonen er foreløpig tilgjengelig for Oslo, Akershus, Oppland, Vestfold, Buskerud, Hedmark, og Østfold.

Har du A-nummer reservasjon eller hemmelig nummer, må dette oppheves hos din teleoperatør før GratisTelefonen kan benyttes.