Utnytt flyenes sommerpriser

Sommerbillettene er igjen i salg, med korte frister og stivbeinte betingelser - men lave priser…

Skal du fly innenlands for egen lommebok er sommeren tiden å gjøre det på. Nå kan du kaste deg på flyet til nesten enhver liten flyplass i trygg forvissning om at du betaler langt mindre enn de som reiser ellers i året. Men det er begrenset med billeter, betingelsene er langt fra fleksible og angrefristen er svært kort. Skal du benytte disse tilbudene bør du med andre ord ha evne til å planlegge og til å stå for det du planlegger. Ellers kan det likevel bli dyrt.

Kampanjer i lange baner

Både Braathens, SAS og Widerøe kan gi deg sommerflyturer til svært lave priser. Color Air har foreløpig ingen kampanjer, men det kan komme. Men de laveste prisene hos dette selskapet er likevel svært rimelige. Og for å fylle opp fra før knapt halvfulle fly, kan du regne med at det blir lettere å få sommerbilletter i år enn noen gang tidligere.

Lite fleksible billetter

Sommertilbudene gjelder hos alle tre fra 29. juni til 15. august. Det vil si at reisen må skje i det tidsrommet. Widerøes tilbud er omtalt 3369 TARGET="_top">tidligere.

Benytter du SAS' tilbud må du være borte enten natt til lørdag eller natt til søndag. Billetten må hentes senest 72 timer (tre dager) etter bestilling, men er det ledige plasser kan du bestille helt frem til avreisedagen. Billettene kan ikke avbestilles eller endres etter at de er hentet og betalt.

Braathens sommertilbud har ganske like betingelser som de vi finner hos SAS. De må hentes og betales senest innen tre dager, og kan ikke endres/kanselleres etter henting. Du må være borte natt til lørdag eller søndag som hos SAS. Men Braathen gir deg i tillegg et alternativ: Du kan også være borte minst tre døgn midt i uken. Med Braathen plasseres du på Back med disse billettene. Det betyr at du verken får aviser, mat eller drikke.

Samme priser

I akkurat samme tidsrom gir selskapene deg tilbud til nesten akkurat samme priser. Det er nesten så man kan mistenke et aldri så lite prissamarbeid… Men i alle fall er prisene flere hundrelapper lavere enn prisen på de billigste billettene i de ordinære prislistene.

Mellom flyplasser i Sør-Norge betaler du 640 kroner tur/retur både med SAS og Braathens. Går flyturen langs en strekning der du også kan ta tog, kommer flyskatt i tillegg. På disse strekningene (for eksempel Oslo-Trondheim, Oslo-Bergen) betaler du hos begge 728 kroner t/r. Reiser du mellom landsdelene (krysser Trondheim) betaler du 1550 kroner t/r. Braathens opplyser at de ikke har egne sommerpriser på reiser til Svalbard.

Hos begge selskapene er salget av billettene allerede i gang.

Noen priseksempler

Her er noen eksempler på hva de billigste billettene koster deg hos de fire selskapene som flyr innenlands i Norge.

Noen sommerflypriser
ReiseruteBraathensColor AirSASWiderøe
Oslo-Bergen (Torp-Bergen)728690*728640
Oslo-Trondheim (Torp-Trondheim)728690*728640
Oslo-Bodø1550ingen rute15501790
Tromsø-Bodø720ingen rute720720
Oslo-Ålesund (Oslo-Ørsta/Volda)640690*6401190
Bergen-Stavanger515*ingen ruteingen direkterute440
 *Ordinær lavprisbillett. Kan ikke reise søndag. Må bestille én uke før avreise.*Ordinær minstepris. Må bestille én uke før avreise.  
Priser tur/retur inkludert alle skatter. Betingelsene varierer noe fra selskap til selskap. På noen strekninger ser vi på utreise fra Torp der Widerøe ikke trafikkerer samme strekning fra Oslo. Til Sunnmøre kjører alle selskap til Ålesund med unntak av Widerøe. Her tar vi med ruten fra Oslo til Ørsta/Volda som referanse.