Utfordrer NetCom og Telenor

I dag får Norge et nytt mobilnett! Network Norway skal utfordre NetCom og Telenor på bedriftsmarkedet, mens forbrukerne kun kan ringe på deres nett gjennom en tredjepart.

Historisk telefonsamtale

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete åpnet nettet torsdag da hun ringte fra Eidsvolls plass i Oslo til Drammen børs. En telefonsamtale med historisk sus - det er nemlig 130 år på dagen etter Norges første telefonsamtale, som også gikk over samme sterkningen.

- Jeg håper og forventer at dette betyr at norske mobilbrukere nå får et enda bedre tilbud, lavere pris og at vi får enda bedre dekning i hele landet. Det er mitt håp, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) til NTB.

Kun bedriftsmarkedet

Kari Mette Toverud, direktør for markedskommunikasjon i Network Norway.
Kari Mette Toverud, direktør for markedskommunikasjon i Network Norway. Vis mer


Foreløpig retter Network Norway seg mot bedriftsmarkedet.

- I dag har vi mobilabonnement kun til bedriftskunder, men vi går via partnere til sluttmarkedet, sier Kari Mette Toverud, direktør for markedskommunikasjon. På sikt håper de også å kunne tilby egne abonnementer til privatkunder.

Den første av selskapene som tilbyr sine kunder å ringe over Network Norways nett er Lyse Tele, som også er inne på eiersiden. Lyses mobilkunder ringer nå over det nye nettet.

Ifølge Toverud har Network Norway i dag hele 98 prosent dekning, men ifølge digi.no inkluderer dette også roaming over NetComs nett i de områdene Network Norway ikke er utbygget ennå. Ifølge digi.no dekker Network Norways nett foreløpig bare de store byene.

Hva dette vil ha å si for ringeprisene i Lyse Teles abonnenter på sikt blir spennende å se.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hensikten er selvsagt å få mer kontroll på prisene, slik at vi kan senke dem på sikt, sier Jon Åge Tyslev i Lyses markedsavdeling.

Men ingen fra Lyse Tele har foreløpig vært tilgjengelig med mer konkret informasjon om hva dette har å si for deres eksisterende mobilkunder.

DinSide kommer tilbake med mer.