Ut av skapet på nett

Internett setter ingen grenser for fantasien. Og når menn sitter foran skjermen starter den seksuelle forvandlingen.

En ny doktoravhandling fra Høyskolen i Malmø viser at én av ti heteroseksuelle menn bruker internett til å leve ut fantasier om å ha sex med andre menn.

- Tidligere fantes disse fantasiene kun i deres hoder, men nå kan de praktiseres via Internett samtidig som de kan være anonyme, sier Michael W Ross, som står bak avhandlingen.

Resultatene er basert på intervjuer og gjennomgang av tidligere undersøkelser om svenske menns seksualitet. Og ifølge Ross skjer den homoseksuelle menns eskapader ved hjelp av cybersex, og ved at man chatter med et webkamera.

Det er typisk yngre menn utenfor storbyene med lav utdannelse som bruker nettet til å ha sex med andre menn. For dem er internett en ny arena for seksuelle interaksjoner, forteller Michael W Ross.

- Her kan de komme i kontakt med mennesker som de ville hatt vanskeligheter med å møte på tradisjonelle måter, sier han.

Men vær obs, nettsex kan ødelegge sexlivet

Ifølge forskere ved Standford University i USA har i en omfattende undersøkelse prøvd å kartlegge sexhunger i cyberspace. Overraskende mange hadde en første-elskerinne i aluminium og plast. Det skriver VGNett.

Mer enn 40 000 mennesker deltok i undersøkelsen som ble foretatt av psykologiforskere ved det amerikanske universitetet. De fleste svarte at de ikke ble huket hvis de var inne på sex-sider, men så mye som hver fjerde spurte svarte at de hadde mistet kontrollen ved enkelte tilfeller. Sex hadde blitt en besettelse for dem.

The National Council on Sex Addiction and Compulsivity har tidligere gått ut og sagt at tallet på amerikanke sex-surfere er så høyt som to millioner. Den nye rapporten fra Stanford University bekrefter dermed denne trenden. Forskerene derimot frykter ikke at det er noe galt med å museklikke seg gjennom erotikkens verden.

-Internet gir kvinner og menn en mulighet til å leve ut sine seksuelle fantasier. I tillegg er det ganske sikker sex, sier Alvin Cooper, leder for undersøkelsen ved Standford University.

 

Mozon.no, 30.03.2006