Usexy cornflakes

I år fyller ”alle tiders frokost”, Kellogg’s Corn Flakes, 100 år. Men visste du at en av mennene bak frokostproduktet brukte det som et sexhemmende middel?

Dr. John Harvey Kellogg er en av mennene bak de ristede maisflakene som inntaes til frokost av store og små verdenen rundt.

Bli slank med riktig frokost

Dette er samme mann som blir omtalt som en sexforferdet amerikansk helsefanatiker, i følge Politiken. Og det er samme mann som sa: ”Forplantningsakten er det mest utmattende av alle livets handlinger. Den sinker veksten, svekker konstitusjonen og forkrøpler intellektet til underutviklede personer”.

100-års jubileet markeres blant annet med en egen hjemmeside, der historien om corn flakes foretelles, fra begynnelsen i 1906 og fram til i dag.

Eller rettere sagt: Deler av historien.

Livslangt korstog
For det mange ikke vet er at John Harvey Kellogg sitt liv handler mye om et livslangt korstog mot offentlig sex og masturbering.

På helseklinikken hans i Battle Creek i Michigan i starten av forrige århundre brukte John Harvey cornflakes til å forbedre fordøyelsen til pasientene sine. Men ikke nok med det. Han brukte også cornflakes som et middel til å holde seksualitet i sjakk. Faktisk så anså den sexforskrekkede dr. Kellogg corn flakes som seksuallivets svar på antabuss - legemiddelet som forstyrrer kroppens omsetning av alkohol ved å blokkere forbrenningen slik at det oppstår ubehag hvis du inntar alkohol.

”En sunn sjel i en sunn kropp og ingen sex” lød essensen av John Harvey Kelloggs’ lærdom.

42 barn, ingen sex
Selv var Kellogg seksuelt avholdende. I boken ”The Destroying Angel” skriver sexolog John Money at Kellogg ikke hadde sex en eneste gang i løpet av sitt 40 år lange ekteskap. Paret adopterte alle sine barn, 42 i alt.

At dr. Kellogg ikke hadde behov for sex, skyldtes, i følge ham selv, hans kornrike diett, som han selv delvis hadde oppfunnet, kombinert med en kald dusj flere ganger om dagen.

Nye helseprodukter
Det var i forbindelse mer et forsøk på å utvikle nye helseprodukter at herr Kellogg i 1894 oppfant corn flakes sammen med sin bror, Will Keith Kellogg.

Brødrene prøvde seg hele tiden på nye produksjonsteknikker og gjorde store framskritt da de bestemte seg for å valse kokt hvetekorn. Men en dag glemte de hveten som ble stående og koke videre. Da de kom tilbake valset de som vanlig hveten, men denne gangen ble resultatet ganske annerledes. For denne gangen kom hveten ut som små flak.

Lillebroren videreutviklet flakene ved å koke maiskjerner med malt, salt og sukker og skapte den cornflakes vi kjenner i dag - men til John Harveys store fortvilelse, som var motstander av sukker i mat. Det endte med brudd mellom brødrene, blant annet fordi de ble uvenner om bruken av navnet Kellogg.

Henda over dynen!
Mens industrieventyret tok fart, holdt John Harvey Kellogg seg til helsekosten. Eksperimentene hans førte blant annet til oppfinnelsen av peanøttsmør.

Samtidig fortsatte han med å kritisere alle former for seksualitet. Han huskes spesielt for sine appeller til foreldre om å sørge for at barna holdt hendene sine over dynen. Han anbefalte til og med foreldre til å snu dynen til barna et par ganger om natten, og true uforbederlige masturbanter med omskjæring uten bedøvelse.

”Smerten ved en slik operasjon vil ha en sunn effekt på psyken” i følge en av mennene bak corn flakes.

Kellogg’s Nordisk lar seg imidlertid ikke bekymre av disse opplysningene.

- Vi ser ganske humoristisk på disse opplysningene, sier markedsansvarlig Steen Koch, og legger til at han ikke er bekymret for at Kellogg's Corn Flakes skal ødelegge sexlivet til folk.

 

Mozon.no, 16.06.06