USA er erklært konkurs

Du finner sikre tegn på nettstedet eBay.

Til tross for dollarkursen - eBay.com er fortsatt et sted for gode tilbud. (Faksimile: eBay.com)
Til tross for dollarkursen - eBay.com er fortsatt et sted for gode tilbud. (Faksimile: eBay.com) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske økonomien er teknisk sett konkurs, ifølge den danske professoren Jørgen Ørstrøm Møller og nettavisen E24. Amerikanske husholdninger har en gjeld på mer enn landets totale bruttonasjonalprodukt (BNP).

Allerede i fjor vår begynte amerikanere å selge personlige eiendeler, med oppfordringer til potensielle kjøpere om å hjelpe dem ut av en vanskelig økonomisk situasjon som følge av finanskrisen. Og når amerikanerne ikke får solgt varene sine på garasjesalg, tyr de til nettauksjonsstedet eBay. Der prøver allerede titusenvis av amerikanske bedrifter og butikker å bli kvitt varene sine.

Se priseksempler nederst i artikkelen!

Les også: Fake eller ekte? Han ser forskjell.

Før jul meldte flere amerikanske nettaviser om tregt salg og få kjøpere på amerikanske eBay. Nettstedet skal også ha satt ned prisene de tar fra nettbutikkene som annonserer sine varer der.

En amerikaner ser seg nødt til å selge samlingen med baseballkort.(Faksimile: eBay.com)
En amerikaner ser seg nødt til å selge samlingen med baseballkort.(Faksimile: eBay.com) Vis mer


Les også: Tollregler gjør netthandel vanskelig

Du kan gjøre gode kjøp

Krisen i den amerikanske økonomien har altså to fordeler for deg som kjøper: 1) Prisene ligger allerede lavt på en rekke varer, og 2) Hvis du går for varer på auksjonsdelen av nettstedet, er det også færre betalingsvillige kjøpere å konkurrere mot, og sjansen for at du vinner budrunden til en akseptabel pris, er god.

Svigninger i valutakursene gjør at det ikke er like gunstig å handle varer i amerikanske dollar som det var for noen måneder siden. Nå koster en amerikansk
dollar cirka syv norske kroner. Til tross for dette kan det være mye penger å spare på å kjøpe varer i amerikanske nettbutikker akkurat nå.

Hold deg oppdatert på kurser med vår valutakalkulator

Kommer du over varer som selger ikke vil sende ut av USA, kan du løse dette for eksempel med en tjeneste som Jet Carrier.

Mer enn halv pris på varer

Du kan gjøre gode kjøp og samtidig gi ditt lille bidrag til å hjelpe den amerikanske økonomien, og dermed også verdensøkonomien, på bena. Vi har plukket ut noen eksempler på varer du kan spare mye på å kjøpe på eBay akkurat nå:

<strong>(Faksimile:</strong> eBay.com)
(Faksimile: eBay.com) Vis mer

  • Multiverktøyet Leatherman Skeletool CX, koster 66 amerikanske dollar (omtrent 460 kroner) på eBay, og frakten er gratis. Den samme modellen koster 1.299 kroner hos Nomaden i Oslo.

  • Treningsskoen Asics Gel Kayano 14 (blå) for herrer, koster 85 dollar (omtrent 600 kroner) + frakt på eBay. Den samme modellen koster rundt 1.300 kroner i norske sportsbutikker.
  • Og så til damene: Mange kvinner går og drømmer om å kle seg som stjernene, og de populære Herve Leger "bandagekjolene" fås også kjøpt på eBay. Gratis er det ikke, men for en tilsvarende kjole må du ut med minst 10.000 norske kroner hvis du kjøper den i Skandinavia. På eBay får du kjolene fra 450 dollar (omtrent 3.150 kroner).
Skal du betale toll eller moms på varene? Finn ut med vår importkalkulator

Har du kommet over kupp på eBay eller andre nettsteder? Tips leserne nederst i saken!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer