URTEPILLE: Preparatet Zotrim selges på nettet (www.zotrim.com).
URTEPILLE: Preparatet Zotrim selges på nettet (www.zotrim.com).Vis mer

Urtepille skal hjelpe mot søtsug

Produktet Zotrim kan gjør deg mindre fysen, viser undersøkelser.

Det kan være svaret på mange slankeres bønner - rett og slett fordi du trenger ikke pine deg gjennom et strengt treningsregime. En liten urtepille kan begrense appetitten din med en femdel, og til og med kurere søthungeren din, skriver The Daily Mail.

For godt til å være sant? Kanskje.

Men kan vi tro på det?

Forskere ved universitetet i Liverpool fant ut at kvinner som tok en urtepille til frokost, hadde mye lavere appetitt ved lunsjtider. På denne måten kan kvinner kutte det daglige kaloriinntaket med en femdel, ifølge forskningen. Pillen har også vist seg å fungere godt på søtsug, og du blir ikke fristet til å kaste innpå med sukker.

Les også:Så mye tror vi på det alternative
Les også:Lite søvn påvirker appetitten

Kaloriinntaket sank

Zotrim heter middelet, og er basert på tre søramerikanske planter, guarana, yerba mate og damiana, i tillegg til koffein. Da pillene ble testet av forskerne i Liverpool fant de ut at kvinnene i undersøkelsen kuttet kaloriinntaket med 17,6 prosent.
58 frivillige ble gitt enten Zotrim eller en placebo-pille om morgenen, og forskerne så at de som hadde tatt urtepillene bare pirket i maten ved lunsjtider.

Les også:Denne blir du mett av
Les også:Mindre appetitt av sukker i kaffen

Testpersonene ble fortere mette

Noen av deltakerne i undersøkelsen var overvektige, og de ble observert i en test der de skulle få spise alt de ville av en lunsjbuffet. De som spiste Zotrim fikk i seg 132 færre kalorier. Gjennom dagen kunne effekten av pillene gjøre at kaloriinntaket ble kuttet med 500 kalorier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zotrim er designet for å gi følelsen av å være mett lenger. Urtene i pillen forsinker magens fordøyelse av maten, og det er etter sigende ikke farlig. Det gjør det derimot vanskeligere å overspise, fordi man blir ubehagelig mett fortere, og kan hjelpe til å endre dårlige spisevaner. Kvinnene i undersøkelsen som tok urtepillene ble også mette rundt tre minutter før de andre.

DinSide.no/helse har ikke testet produktet selv. Har du erfaring med Zotrim, eller liknende preparater? Del dine erfaringer og synspunkter i debatten under.