Urte-te mot kvinneplager

En stor kopp kamillete kan fikse både forkjølelse, sår hals og menstruasjons-smerter.

Har du kamille-te i huset? Teen kan være en effektiv lindring for flere plager.

Tradisjonelt har kamille-teen vært kjent som et beroligende middel med en evne til å lindre infeksjoner. Og at teen faktisk har en legende effekt, er nå bevist av en gruppe engelske forskere.

To gode hjelpere
I studiet ble 14 frivillige deltakere gitt hele fem kopper kamille-te hver dag i to uker. Tester av urinen før og etter perioden avslørte at teen hadde ført til høyere verdier av to verdifulle stoffer i kroppen.

Høyere verdier av Hippurat er gode nyheter for anti-infeksjons aktiviteten i kroppen. Det andre stoffet med navnet Glysin har evnen til å virke beroligende på nerver og muskler. Og det forklarer hvordan kamille-te kan ha evnen til å redusere muskelkramper og sammentrekninger i livmoren under menstruasjonen.

Medisinsk verdi
- Dette er et av flere studier som beviser at vanlige naturmedisiner virkelig kan inneholde stoffer med medisinsk verdi, sier forskningsleder Elaine Holmes i en pressemelding.

Hun og kollegene ved Imperial College of London så også at effekten av kamille-teen holdt seg i flere uker etter at den siste tekoppen var tømt.

Undersøkelsen er publisert i januar-utgaven av fagtidsskriftet Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Mozon.no, 10.01.2005