Upopulære julegaver selges på nettet

Nettstedene Finn.no og QXL forbereder seg på årets travleste dager. I romjulen og begynnelsen av januar selger nordmenn julegavene som ikke falt i smak på internett.

Det er uvisst om det er fordi vi er for blyge til å spørre svigermor hvor hun har kjøpt den redselsfulle gaven, eller om vi rett og slett får for mange ting til jul, men trenden fra nettauksjoner og nettmarkeder er klar: Etter jul og de første dagene i januar eksploderer det i antall varer som tilbys på internett.

-25. og 26. desember er de største dagene for oss. Da selges nye julegaver i stedet for å bygge dem, eller gamle ting byttes ut. Fikk du en ny ipod til jul, selges den gamle mp3-spilleren på auksjon, sier Jørgen Nilsson, daglig leder for Norges største nettauksjon QXL, til VG.

Utakknemlig?

Er det greit å selge gaver du ikke får byttet? (Avsluttet)
Ja(70%) 158
Nei(23%) 53
Vet ikke(7%) 15
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Markedssjef Nina Sandvold Brekke i Finn torget bekrefter overfor NTB at mange av julegavene handler på nettsalg.

- Jeg tror ikke jeg tar mye feil hvis jeg sier at det blir lagt ut tre ganger så mange ting på Finn torget den første helgen etter nyttår, som den siste helgen før jul, sier hun.

Etter jul er det som regel mange flere nye varer som legges ut for salg enn ellers i året, da det gjerne er lett brukte varer som selges, forteller hun.

- Hos oss er det litt rolig 1. og 2. juledag. Da virker det som om folk slapper av og koser seg med familien hjemme, men så bare øker det utover i romjulen til det topper seg rett over nyttår, forteller hun.